Erdei gombaleves

Egy finom leves Gyermelyi tésztával!

Erdei gombaleves

150 g gyermelyi 8 tojásos csipet, 500 g csirkemáj, 250 g vegyes erdei gomba, 150 g póréhagyma, 100 g sárgarépa, 2 csokor petrezselyem, 1 dl olívaolaj, só, darált bors

A megtisztított csirkemájat leforrázzuk, majd lemossuk és daraboljuk. Megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket, gombát, a hagymát gorombára, a sárgarépát négyfelé, majd szeletekre vágjuk. A gombákat szeleteljük. Olajon megfuttatjuk a sárgarépát, majd rátesszük a hagymát, elkeverjük, és hozzáadjuk a májat. Sózzuk, borsozzuk, 1 percig összepirítjuk. Felengedjük alaplével vagy vízzel. Amikor forr, beletesszük a gombát és a petrezselymet. Rövid ideig kíméletesen összefőzzük. Tálaláskor külön kifőtt csipetet adunk hozzá.