Kolbászos zöldbableves

Nyári ebédnek tökéletes,laktató és finom! Második fogásnak már elég egy gyümölcsös sütemény.

Kolbászos zöldbableves

Hozzávalók: 30-40 dkg zöldbab, 3 szál sárgarépa, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 kis fej hagyma, olaj, 1 szál füstölt kolbász, só, bors, pirospaprika, fokhagyma

A hagymát apróra vágom és kevés olajon megdinsztelem. Ezután hozzáadom a karikára vágott répát és a zöldbabot. Kicsit együtt párolom, ezután félrehúzom a tűzről. Fűszerezem, a fokhagymát is hozzáadom és összekeverem. Visszateszem a tűzre és felöntöm annyi vízzel,hogy bőven ellepje. Amikor már majdnem kész beleteszem az apróra vágott petrezselymet és a karikára vágott kolbászt. Felforralom és lefedve hagyom kicsit állni.

Tipp: Ízlés szerint lehet fűszerezni! Én nem szeretem a habart leveseket de tejfölös habarással is el lehet készíteni!