Piknik kifli

Sebestyén Zoltánné receptje igazi pasiknak való csemege, köszönet a receptért!

Piknik kifli

Hozzávalók 50dkg liszt, 3dkg élesztő, pici cukor, 3dl tej, 1,5dl étolaj, 2 teáskanál só, 1csomag szeletelt szalámi

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk,majd a hozzávalókkal jól kidolgozzuk.20 percig pihentetjük majd 3 cipóra vágjuk.A cipókat kerekre sodorjuk,cikkekre vágjuk (12db) rátesszük a szalámiszeleteket és feltekerjük őket.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,tojással megkenjük majd megszórjuk szezámmaggal,sajttal izlés szerint.Szép pirosra sütjük.Nagyon finom puha lesz.Fagyasztóba is tehetjük a megsült kifliket,szobahőmérsékleten kiolvasztva ugyanolyan friss mintha akkor sütöttük volna.Kirándulásra,strandra is nagyon jó,szendvics helyett,egy kis paradicsomot vagy paprikát melléadva.