Megtisztulás és a karma oldása - Buddha újra közöttünk!

Buddhista ereklyék Magyarországon. A legnagyobb mesterek elhamvasztása után gyöngyszerű kristálygolyókat lehet találni a hamvak közt. Mik ezek a gyöngyök? Milyen erőt, tanítást hordoznak magukban? Élted-e már át azt a boldogságot és békét, amiben általuk részesülhetsz?

Van-e bátorságod kinyílni egy olyan valóságra, aminek látszólag semmi köze a hétköznapi, megfogható érzékeléshez? Be tudod-e fogadni a tényt, hogy mindaz ami körbevesz - az anyagi világ is - energia? Hogy vannak olyan emberek, helyek, tárgyak a világban, akik/amik intenzívebben közvetítik a nagybetűs Valóság erejét, akik/amik által Te magad is közelebb kerülhetsz ehhez a Valósághoz? Élted-e már át azt a boldogságot és békét, amiben általuk részesülhetsz?

Az egyedülálló projekt
Néha a mítosz találkozik a valósággal. Láma Zöpa Rinpocse, sok olyan rendkívüli ereklyét kapott, ami a történelmi Buddhától, illetve a Buddha jól ismert tanítványaitól – Modgaljájanától, Anandától és Sáriputrától – származik, valamint hozzá került jó néhány buddhista hagyományvonal sok szentjének és spirituális mesterének ereklyéje, hogy azokat Indiában, az uttar pradesh-i Kusinagarban, Maitréja Buddha - a hagyomány szerint az eljövendő korok Buddhája - leendő hatalmas szobrának szív-szentélyében helyezze el.

A gyöngyök tanítanak
Hogy a gyöngy ereklyék mit hordoznak magukban és mit adnak majd Neked, pontosan nem tudja megmondani senki. A Buddhizmus - a többi valódi szellemi tanítással együtt - az emberek igen széles rétegére lett kitalálva, így minden egyes egyénnek mást és mást adhat. Ahhoz, hogy megértsd a tanításukat, nincs szükséged másra, mint nyitottságra. Ha kész vagy rá, hogy találkozz egy teljesebb Önmagaddal, akkor gyere el Te is...     

HarmoNet tipp: Chi és Chikung: A természetes életerő művészete és fajtái >>

Részletek a kiállítás tájékoztatójából:

Mi az ereklye?
Ha ereklyére gondolunk, hajlamosak vagyunk olyan holt, élettelen és esetleg nem tetszetős dolgokra gondolni, mint ruhadarabok, csontok vagy fogmaradványok. Ezek az ereklyék nem ilyenek. Amikor egy szellemi mestert elhamvasztanak, szép, gyöngyszerű kristálygolyókat lehet találni a hamvak között. A tibetiek ezeket ringszel-nek hívják. Ezek az ereklyegyöngyök különlegesek, mivel a szellemi mester kvalitásainak lényegét tartalmazzák. Az ő belső tisztasága jelenik meg ereklye alakjában. Az igazi mesterek nem beszélnek képességeikről. Az ereklyék fizikai bizonyítékai annak, hogy egy tanító megvalósította életében az együttérzést és a bölcsességet.

Mi a haszna az ereklyék megtekintésének?
Az ereklyék kivételes lehetőséget nyújtanak arra, hogy személyes szellemi kapcsolatba lépjünk megvilágosult lényekkel. A mesterek saját akaratukból hagytak hátra ereklyéket, azért, hogy lehetőségünk legyen saját boldogságunk alapjainak megteremtésére. Az emberek folyamatosan kapcsolatba léphetnek az ereklyékből sugárzó szeretetteljes energiákkal. Buddhisták és nem buddhisták egyaránt beszámolnak róla, mennyi inspirációt, gyógyító erőt és békét éreznek az ereklyék közelében. Az ereklyék minden látogatóban megérintik az isteni természetet.

Kiknek az ereklyéi szerepelnek a gyűjteményben?
A legtöbb ereklye a történelmi Szkíta Bölcs (Sákjamuni) Buddhától származik, aki i. e. 563-ban született. Továbbá Kásjapa Buddha ereklyéi is megtalálhatók, aki Szkíta Bölcs Buddha elődje volt. Az egész gyűjtemény listája megtalálható Relic Tour kiadványukban, mely a kiállításon felajánlás ellenében kapható.

HarmoNet tipp: A buddhizmus, avagy a semmi és a részvét vallása >>

Buddhistának kell-e lennünk, hogy megnézhessük az ereklyéket?
Nem. Az ereklyéket megnézheti bárki a világon, legyen bármilyen vallású vagy akár vallástalan. Jó alkalom ez a különböző spirituális meggyőződésű és emberiességi megfontolásoktól hajtott emberek számára, hogy összegyűljenek és imádkozzanak a világbékéért, vizualizálják azt. Sok ember érzi úgy, hogy az ereklyéket látva ez a legtermészetesebb reakciója. Mindenféle hitű és nemzetiségű emberek árasztanak el bennünket pozitív visszajelzéseikkel. 

Zöpa Rinpocse így magyarázta:

Ezek az ereklyék Buddha megtestesülései. A múltban a lényeknek olyan tiszta volt a karmájuk, hogy képesek voltak látni Buddhát az ő testi valójában. Ebben a hanyatló korban nem vagyunk képesek szemtől-szemben találkozni Buddhával, így nem tudunk közvetlenül tanításokat kapni tőle, felajánlásokat tenni neki, és ezáltal érdemeket gyűjteni, mivel az elménk tisztátalan. Csak ahhoz van karmánk, hogy Buddhát ereklyék formájában lássuk. Buddha oly módon jelenik meg az ereklyékben, hogy segítségükkel képesek lehetünk növelni odaadásunkat, tisztítani negatív karmákat, és hatalmas érdemeket gyűjthetünk. Ezen a módon elvezet minket a megvilágosodáshoz. Ezek az ereklyék magának Buddhának a megtestesülései, minden lény javának szolgálatában. Az ereklyék annak a bizonyítékai, hogy hátrahagyóik megvalósították a tiszta fény állapotát, a káprázattestet. Az a gyakorló, aki megvalósította a tiszta fényt, elértheti egy életben a megvilágosodást. Ez mind a felébredt szellem (bódhicitta) megvalósításán alapszik. Ez azt jelenti, hogy lemondunk saját boldogságunk hajszolásáról, és önkéntelenül felkél bennünk a mások megsegítésének és boldoggá tételének óhaja. E szent emberek ereklyéi hosszú, kemény, életeken át tartó dharma-gyakorlás eredményei. Most mindannyian örvendezhetünk, és leróhatjuk tiszteletünket e szent emberek előtt, akik felhagytak elméjük beszennyezésével és beteljesítették a megvilágosodást. Mindebből láthatjuk, milyen értékesek ezek az ereklyék.
A kiállítás augusztus 01. péntektől látogatható.

Forrás: Láma Csöpel - Magyarországi Karma Kagyüpa Közösség