Vezetői és beosztotti típusok az asztrológia szerint: A Hold - Teszteld magad!

Sorozatunk az összes bolygótípus legjellemzőbb vonásait foglalja össze. Egy a HarmoNet asztrológusa által készített asztrológiai teszt segít eldönteni, hogy mely típushoz tartozol. Válaszolj a kérdésekre, kövesd a sorozatot minden nap, és találd meg álmaid hivatását a bolygók segítségével.

A Hold típus 10 legfontosabb jellemzője - ha ebből legalább 8 illik rád, akkor ebbe a típusba tartozol

1. Nagyon fontosak számodra a munkahelyi körülmények.

2. A főnöködet akkor tudod igazán elfogadni, ha rokonszenves számodra. (Ha főnök vagy, a szimpátia erősen döntő, ha beosztottat kell választanod!)

3. A családias légkör garancia arra, hogy hosszú távon tudj egy helyen dolgozni. (Sokszor a kellemes légkör miatt nem váltasz, ha jobb ajánlat kínálkozik.)

4. A hangulataid változékonysága befolyásolja terhelhetőségedet is.

5. A könyörtelen kritika szíven üt és letöri a munkakedvedet, akár hosszabb időre is.  

6. Ha valamelyik munkatársad megsért, akkor még évek múlva is emlékszel az esetre.

7. Hajlamos vagy az álszerénységre, - arra vágysz, hogy elismerjenek, de ezt sokszor letagadod.

8. Fontos neked a pénz, de nem mersz fizetésemelést kérni a főnöködtől. (Vállalkozóként nehezedre esik a munkád árát elkérni, így az az érzésed lesz, hogy nem fizetnek meg eléggé)

9. Nehezen képviseled a saját igényeidet, szükségleteidet.  (Esetleg másoktól várod el, hogy figyeljenek szükségelteidre)

10. Akkor dolgozol jól, ha állandó iránymutatást és odafigyelést kapsz.

Hajlamosít a Hold típushoz tartozásra, ha a napjegyed, vagy ascendensed a Rák csillagképében van.

Az eddig megjelent bolygótípusok:
Hold >>
Mars >>
Merkúr >>
Jupiter >>
Vénusz >>
Szaturnusz >>

A teszt étékeléséhez lapozz a következő olalra!

A Hold típust mindig az érzelmei vezérlik, a magánéletben és a munkában egyaránt. A munkahelyén mindig nagyon erőteljes és elkötelezett szálakat alakít ki, így – mivel maga mellé állítja a többieket – bizonyos védettséget is élvez. Hajlamos arra, hogy eljátssza a „lelki szemetesláda”, vagy a „gyámoltalan kisgyermek” szerepét. 
 
Főnökként kissé kiszámíthatatlan, hiszen nagyon sokszor a hangulatai irányítják. Ha éppen bal lábbal kel fel, akkor képes arra, hogy érzelmileg terrorizálja beosztottait, - akár súlyos lelki sebeket is okozhat. 

Módszerei között az érzelmi manipuláció viszi a prímet. Pontosan érzi, hogy kit, mivel lehet megfogni. Tévedhetetlenül nyomogatja a gombokat beosztottai lelkében, a láthatatlan és megfoghatatlan agresszióval operál.  Elvárásai közé tartozik a teljes elkötelezettség. Nem baj, ha a munkaerő kevésbé terhelhető, s talán nem is a legjobb a szaktudása, a lényeg, hogy a „nagy munkahelyi családnak” hűséget esküdjön.

Erőssége, hogy képes megérteni és átérezni, ha a beosztottja éppen fáradt, beteg, vagy magánéleti gondok kínozzák. Ilyenkor a szárnyai, alá veszi az illetőt, segít megoldani a gondjait.
Gyenge pontja, hogy nem mindig ad egyértelmű utasításokat, s a következetesség sem az erénye. Mivel a hangulatai irányítják az életét, ne várjuk tőle, hogy az érdemeink szerint ismerjen el. 

Küldetése: a családias hangulatú munkahely megteremtéséhez ért a legjobban, ahol természetesen Ő az anya, vagy apafigura. Ha fejlett a személyisége, akkor a „család” harmóniában él, s szabadságot kapnak a kollégák.

HarmoNet tipp: Heti munka horoszkóp >>

Beosztottként
Megküzdési stratégiái, közé tartozik az érzelmi manipuláció, amelynek nála nincs nagyobb mestere. Néha előadja a „szegény szerencsétlen” játszmáját, s a többiek kezüket, lábukat törik, hogy segítsenek neki.

Terhelhetősége változó, de nagyban függ attól, hogy kilátásban van-e az előléptetés, vagy a fizetésemelés. Mivel nagyon becsvágyó, össze tudja szedni az erőtartalékait, s tud hajtani, ha van értelme.

Erőssége, hogy jó körülmények között, nyugodt légkörben elkötelezetten tud dolgozni. Ilyenkor megbízható és számíthatunk rá. Ha jól érzi magát, akkor nagyon meggondolja a váltást.
Gyengéje, hogy minden külső inger nagyon mélyen érinti. Elég egy rossz megjegyzés és máris tönkretettük a napját. Ráadásul sértődékeny, nem könnyen bocsát meg a tapintatlan munkatársaknak.

Ezzel motiválható: a pénz fontos számára, bár ezt néha letagadja. Az sem nyilvánvaló, hogy vágyik az előléptetésre, pedig nagyon becsvágyó. Fontos neki, hogy tudja: biztos munkahelye van.
Ezzel elriasztható: kemény munka, semmi megbecsülés, s egy könyörtelenül kritikus főnök. Az ilyesmi arra indítja a Hold típusú munkaerőt, hogy nagyon gyorsan munkahelyet változtasson.

HarmoNet tipp, ha állást keresel: Többezer álláshirdetés összegyűjtve naponta >>

Vállalkozóként
Ötletei akkor virágoznak, ha biztonságban érzi magát. Ám sokkal jellemzőbb, hogy „óvatos duhaj”. Nagyon meggondolja, hogy kivel köt üzletet, elegendő információt szerez.
Pénzügyi érzéke kiváló, született üzletember. Tévedhetetlenül szimatolja ki, hogy melyek azok az ügyletek, amelyek nagyobb hasznot hoznak számára. Olyan befektetéseket köt, amelyek valóban sokat hoznak a konyhára.

Veszélyforrásai, közé tartozik, hogy néha érzelmi szálakat alakít ki az üzletfelekkel, s így már nehezen tud objektívan dönteni. Látszik rajta, ha nagyon fáradt, s ezt mások kihasználhatják.

Így viszonyul a pénzhez általában: mivel hangulatember, meglehetősen változó a pénzhez való hozzáállása. Akkor nyugodt, ha jelentős tartaléka van, s ezt fel is halmozza. Ám akadnak olyan időszakok is, amikor többet költ, mint kellene.

Sorozatunk folytatódik!

Kunsay Melinda asztrológus