Bármilyen munkát elvállalok! - kétségbeesetten munkát keresők kiskátéja

Ugye olvastál már ilyen hirdetést? Esetleg adtál is fel ilyet? Vajon mi is az a "bármilyen munka"? Milyen ajánlatokat kap, aki így hirdet? Ennek jártunk utána - segítve azoknak, akik kilátástalannak látják, hogy (nyári, vagy bármilyen) munkát találjanak…

Sorozatunkban a pénzszerzés nehéz ösvényén járókkal együtt keressük a választ. Nem, nem ígérhetünk csodát, vagy gazdagságot 3 nap alatt… csak annyit, hogy a mostanihoz képest – bárhol tartasz is – jobb legyen! 

Bármilyen… gondolkodj el a szó értelmén. Milyen az a bármilyen? Megkérdeztünk találomra néhány hirdetőt, akik ezt a szöveget írták, milyen munkákat kínáltak fel nekik. A megkérdezettek között volt diplomás és 8 általános végzettséggel rendelkező, fiatal és öreg, diákmunkás és gyakorlott, nő és férfi, sőt vidéki és budapesti is.

Rövid csokor a válaszokból: A fenti válaszok alapján kiderül, hogy nem is nagyon létezik az a „bármilyen munka”, hiszen egyetlen cég sem létezik, amelyik „bármilyen” munkakörre keresne embereket, akiknek már minden mindegy.

Sokan ezért úgy hirdetnek: Bármilyen munkát vállalok, ügynökölés, hálózatépítés kizárva!
…akiknek már minden mindegy…
Akik így keresnek munkát, azok azt sugallják magukról, nekik már minden mindegy. Minden önbecsülésüket feladták, vagy éppen annyira nem értenek semmihez, hogy meg sem kísérelnek valamilyen konkrét feladatot ellátni. A motiválatlan, vagy kilátástalan – tehát kizsákmányolható! – ember hirdetése ez. 


Miért zárod ki az ügynöki feladatokat?
A válasz egyszerű – a képzettség nélkül is végezhető ügynöki feladatok vagy nagyon nehezen és nagyon sokára hoznak pénzt a konyhára, vagy bizonytalan a kifizetésük, vagy éppen azt a dolgot várnák el Tőled, ami miatt ebbe a rémes helyzetbe jutottál, hogy már mindegy is mit dolgoznál, csak valami legyen. (Úgy mint kitartás, emberekkel való kapcsolatfelvétel, az után járó pénz, amit ténylegesen termeltél…) Mivel az ügynöki munkánál a kifizetés a távoli jövőben lesz, így annak, aki máról holnapra él, ez elfogadhatatlan.

Az MLM
a legtöbb ilyen munkát kínáló szerint kis befektetéssel hozhat pénzt. Ez azonban nem igaz. A legtöbb MLM munka ugyancsak komoly felkészülést, nagyon sok emberrel történő kapcsolatfelvételt, vezetői képességeket, és bizony befektetést is igényel. Nem könnyű munka, de tényleg lehet vele pénzt keresni, csak nem azonnal. Aki megpróbálja, komoly szintre általában félév, egy év után juthat el. Sokak lelkesedése nem tart ki eddig. 

HarmoNet tipp: MLM –em leemelem >>

A profi „ügynökök” fizetését mindenki irigyli. Ők azok, akik akár havi milliós tételeket is keresnek. Azt azonban elfelejtjük, hogy az ő feladatuk ugyanolyan „ügynökölés”, mint amitől elzárkózunk. A fizetésüket pedig szintén úgy kapják, hogy az után számítják jutalékukat, amit megkerestek a cégnek. Azt is sokan elfelejtik, hogy a legtöbb profi üzletkötő kicsiben kezdte, és hogy képzettségük és kapcsolati rendszerük évek alatt vált igazán értékessé. A sikert nem adják olcsón, vagy könnyen. 

Az ügynöki munkát tehát többnyire azért zárja ki mindenki, mert nem kiszámítható, mennyi pénzt hoz, és az sem mindig tudható előre, hogy mikor. Akik vállalják a kockázatot, lehet, hogy nagyon gazdagok lesznek, ha képesek kitartani és megtanulni az értékesítés fogásait. A direkt értékesítés is egy szakma, mint az ácsoké.


Erotikus munkák – mi a baj ezzel?
A test, a lélek és a szellem hármas egysége megbonthatatlan. Aki erotikus „munkát” végez, nem tesz mást, mint hátérbe szorítja a lelkét és áruba bocsátja a testét, szelleme pedig szenved eközben. A rabszolgaság modern változata. Testi-lelki torzulással járó dolog, ami fiatalon tönkreteszi az embert lelkileg, és ezáltal testileg is. Az anyagi javulás leggyakrabban nem következik be, bár minden lány erről álmodozva kezdi meg ezt a munkát. Ez valójában nem a szó klasszikus értelmében vett „munka”. 

Azonnal pénzhez akarok jutni!
Végy fel kölcsönt, vagy rabolj bankot! A pénzt a mai világban valamilyen befektetés után adják. A befektetés áldozatokkal jár, néha kellemetlenséggel. Ha valaki úgy érzi, hogy kilátástalan a helyzete, akkor a kétségbeesett kapkodás helyett mérje fel inkább a meglévő értékeit. Máról holnapra nem lehet pénzhez jutni, csak uzsora pénz (Ilyet ad például a Provident), vagy bűncselekmény által. (Nagyon ritkán lottónyeremény vagy örökség által is, bár azt sem fizetik ki egy nap alatt!) Ha dolgozni kezdesz, legtöbbször egy hónap múlva, (egy hét múlva) adják kezedbe az első pénzedet. Ha nagy a pénzzavar, akkor gyakorta semmire nem elég az, amit így keresel. 

Mit tehetsz, ha fontos, hogy hamar juss pénzhez?
Építs ki egy stratégiát! A stratégiában lehetőleg szociálisan pozitív dolgok legyenek (a bankrablás és az uzsorakamatos pénz ne!) és olyanok, amik a te saját képességeiddel elérhetők. Nem ilyesmi az „elveszek egy gazdag nőt”, vagy „kitartatom magam egy gazdag pasival”. A gazdagoknak amúgy sem könnyű a közelükbe jutni, és mire eljutsz odáig, hogy részesülsz az általuk megteremtett javakból, bizony neked is virítani kell némi jómódot. Ha ez nem megy, bizony kiesel a rostán. A stratégiád végrehajtásáért te magad vagy a felelős, és fontos, hogy annyi pénzt keress a stratégiád során, amennyire valóban szükséged van – esetleg kicsit többet.

A sorozat részei:
Bármilyen munkát elvállalok >>
Rendes összeget akarok keresni! >>
Pénzt, de minden áron! >>

Gáspár Katalin