Toplistás masszázsok: MA-URI - a szívből jövő masszázs Polinéziából

A gyógyítás egyik szép látványt nyújtó, különleges formája a MA-URI masszázs. A gyógyító polinéz zenére táncol, miközben alkarjával masszírozza páciensét. Így adja át a Földanya energiáját, oldja a stresszt, az érzelmi feszültséget, enyhíti a fájdalmat. A MA-URI egy ősi közvetítő eszköz modern kifejeződése, melynek középpontjában az egészség és a gyógyítás, az önfejlesztés és a személyes gyarapodás áll.

A gyógyítás egyik szép látványt nyújtó, különleges formája a MA-URI masszázs. A gyógyító polinéz zenére táncol, miközben alkarjával masszírozza páciensét. Így adja át a Földanya energiáját, oldja a stresszt, az érzelmi feszültséget, enyhíti a fájdalmat. A MA-URI egy ősi közvetítő eszköz modern kifejeződése, melynek középpontjában az egészség és a gyógyítás, az önfejlesztés és a személyes gyarapodás áll.

Bemutatója és 1990-es névadója Hemi Hoani Fox, aki Katja Fox-szal karöltve a MA-URI Intézetben azóta is e közvetítő eszköz (médium) új ösvényeit, útvonalait és mélyebb jelentéseit fedi fel. A MA-URI gyökerei az ősi polinéz alapokig nyúlnak vissza, melyek az élet dinamikus és kreatív megközelítésére összpontosítanak, ahol kifejlesztető azon képességünk, hogy életünk minden területét magunk irányítsuk.

A Hawaii Lomi-Lomi Nui alaptáncának mozdulatait felhasználva segíti a test és az elme közötti energiaáramlást. A mozgások szándék és a légzés erejét felerősíti az, hogy a maori fókusz a cselekvésre és hatékonyságra irányul, új jelentést kölcsönözve a mozgásnak nem csak a fizikai testen belül, hanem a hiedelmekben, emlékekben, érzelmekben, a kapcsolatokban, üzleti és munkahelyi helyzetekben is.

A Ma-uri gyógyítás művészetének kezdete
A Huna szakrális tudásának ősi forrása: A Plejádok csillagemberei és a MU a Csendes óceánban. A Huna tan 5000 évvel ezelőtt jelent meg a Földön (maori nyelven: Papa-tua-nuku). Egy ősi polinéz dal következőképpen szól: "A Fehér Fény Népe különleges, fénybeli hajókon érkezett. Átkelték az összezavarottság és a sötétség óceánját. A Káoszból egyenesen a Fényre lépték, a Láthatár Ölébe (Csendes Óceán). Találkoztak emberi lényekkel, melyeket "Szőrösöknek" nevezték: Tena Te Tangata Puhuru Nei. A Fény Lényei átadták a Szőrösöknek a Huna (Rejtett Tudás) titkait."

Ma-uri
Ez a szakrális tudás, az ősi polinéziai és spirituális csatornáknak köszönhetően vált hozzáférhetővé és ebből fejlődött ki a Ma-uri testmunka rendszer, illetve a személyes szabadság megerősítésének és kiterjesztésének Ma-uri HUNA alapelvei. Célja, hogy a modern társadalmakban lehetőséget adjon az embereknek sorsuk beteljesítéséhez és álmaik valóra váltásához.

Ma-uri Bodywork - Az átkelés rítusa
A Ma-uri testmunka egyik megközelítési módja: átjutni az ősi sámáni praktikák kapuján a Huna világába és felfedezni, mint egy átkelési rítust, vagy mint egy beavatást. A világ sámán kultúrái közül azokat a beavatási rítusokat ismerjük, melyek az olyan átmeneti szakaszokat jelzik, mint a serdülő kori rítusok vagy azokat, melyek jelzik az átmenetet egy új felelősség- vagy hatalmi állapot felé. Az ősi polinéziai hagyományokban a Huna és a testmunka gyakorlása - magába foglalva az átmeneti rítust is - csak a kiválasztottak számára volt elérhető. A Huna hagyománya az emberi lélek mély megértéséről ismerhető fel és magába foglalja az ember, a természet és a mindenség törvényeit. A Ma-uri tréning belépést jelent e szent birodalomba.

 A cikk folytatódik - lapozz tovább!

Közelítsük meg a Ma-uri testmunka rendszert úgy, mint egy teljes és professzionális módszert, amely egyaránt magába foglalja a polinéziai és a modern társadalom alapelveit, elvárásait és szükségleteit, személyes átalakulásra és a valóság fölötti teljes uralomra koncentrálva. Az olyan szavak, mint gyógyítás, egészség és terápia nem léteztek az ősi polinéziai nyelvben. Az ősi polinéziaiak számára a gyógyító folyamat a különböző valóságokon való átkelés ismeretét jelentette. Így a Ma-uri testmunka mai megértése azt jelenti, hogy saját valóságának mesterévé kell válni, testi és szellemi egészségben. Ebből eredően a technikák a stressz, a fájdalom és a szenvedés sugárzó békévé és boldogsággá való átalakítására összpontosítanak. A módszer felhasználja a tánc örömét és a zene harmóniáját.

A táncmasszázs dinamikus alkalmazása
Ami egyedi a Ma-uri testmunkában, az a mozgás, az érintés és a ritmus dinamikus alkalmazása. Minden munkarész a rituális táncok lépéseihez kapcsolódik, melyek megkövetelik a talpak elhelyezésének, és a testtartásnak sajátos módjait. Az alkarok hosszú és folyamatos mozdulatokkal masszírozzák a testet a (többnyire polinéz) zene ritmusára, ezzel teremtve egy folyamatos áramlást, amely a masszírozott személy testében, lelkében és szellemében őrzött memóriákat és belső öngyógyító erőket aktivizálni, életerővel feltölteni és tisztítani hivatott. Tehát itt a masszírozott a gyógyító. A hatékony felszabadító technikáknak, és az energia munkáknak köszönhetően a Ma-uri masszázs különlegesen effektív eszközzé nőtte ki magát a mindennemű stressz oldására, a traumás emlékek feldolgozására, gyógyítására.

Táncolj
Míg táncossá nem válsz.
Ezután táncolj,
Míg eggyé válsz a tánccal.
A végén csak a tánc
Marad meg.

A kliens mint gyógyító
A Ma-uri testmunkában a masszírozott a "gyógyító", akinek gondolatai, hiedelmei, cselekedetei és választásai határozzák meg személyes boldogságának és egészségének állapotát. A masszőr tehát egy "Navigátor", aki arra lett kiképezve, hogy biztonságosan manőverezzen az emberi zavarodottság tengerén, aki az útmutató és a jelzőtűz az éjszaka sötétségében. Az ő mesterségének a jelképe a Waka, avagy a kéttestű katamarán vagy csónak, amely gyors és biztonságos átkelést nyújt, egyesítve a keskeny, hegyes, férfienergiával bíró részét, a tágas, gömbölyű, befogadó női részével. Ez a férfi és a női energiának erőteljes és dinamikus kölcsönhatása, ebben rejlik a sikeres és boldog életútjának titka.

A masszázst végigélve különleges, spirituális élményben lehet részünk, érdemes kipróbálni. Mivel az USA-ból hazánkba került védett masszázsrendszerről van szó, általában nem olcsó sem tanulni, sem kipróbálni, de megéri, mert felejthetetlen élményt jelent.

Hartmann – Kunsay