Vezetői és beosztotti típusok az asztrológia szerint: A Neptunusz - Teszteld magad!

A Neptunusz típus fantáziavilágával tűnik ki a munkahelyi közösségből, gondolatai szárnyalóak, - nagyon tehetséges ember. A kereteket azonban nehezen tartja meg, gondja lehet a határidőkkel. Ha szabott időre kell elkészülni egy munkával, akkor gyakran elúszhat.

A Neptunusz típus 10 legfontosabb jellemzője - ha ebből legalább 8 illik rád, akkor ebbe a típusba tartozol

 1. Mélyen megvisel mások fájdalma, nyomorúsága. Szociálisan érzékeny, együtt érző ember vagy.
   
 2. Úgy érzed, hogy embertelenül sokat várnak tőled a munkahelyeden. Ennek igyekszel is megfelelni, de nagyon fájdalmas számodra, hogy ez így alakult.
   
 3. A kíméletlen kritika nagyon megvisel. Talán amiatt, mert te magad vagy saját magad legkeményebb kritikusa, így zavar, ha mások nyíltan kimondják.
   
 4. Az egész napodat elrontja, ha a főnök bal lábbal kel fel. Még akkor is, ha az eszeddel tudod, hogy az egész nem rólad, hanem róla szól.
   
 5. Gyakran sírva fakadsz, akár mások előtt is.
   
 6. Mindig szükséged van valakire, aki megvédelmez.
   
 7. Gyakori, hogy rosszul osztod be az idődet – vagy éppen mindig te vagy, akinek közbejön valami – így elúszol a feladataiddal.
   
 8. Sokszor kapod magad azon, hogy álmodozol, esetleg mások is mondják neked, hogy „nem vagy erre a világra való”, vagy hogy egy másik világban élsz.
   
 9. Gyakran érzed magad fáradtnak, még akkor is, ha éppen pihentél.
   
 10. Ha nagyon sok teher van a válladon, akkor könnyen megbetegszel.
Ha a napjegyed vagy ascendensed a Halak jegyében van, akkor hajlamosabb lehetsz ezen tulajdonságokra!


Az eddig megjelent bolygótípusok:
Hold >>
Mars >>
Merkúr >>
Jupiter >>
Vénusz >>
Nap >>
Szaturnusz >>
Uránusz >>

A sorozat nem ért véget, lapozz tovább az értékeléshez!

Főnökként nagyon megértő és segítőkész, mindig hajlandó arra, hogy szaktudását megossza munkatársaival. Sokszor nyújt nekik egyéb ügyekben is segítséget, úgy gondolja, hogy ez szavatolja a jó munkahelyi légkört.
Módszerei között a kedvesség és a megértő hajlam a legerőteljesebb. Mindig fordulhatunk hozzá, meghallgatja a panaszainkat. Igaz, a gyakorlati érzéke nem a legjobb, így nem is mindig tud jó tanácsot adni.
Elvárásai nem túl szigorúak, csak annyit kér, hogy emberséges tempóban, jó minőségben készüljenek el a feladatok. Nem szeret veszekedni és követelni, s a hangját sem emeli fel.
Erőssége, hogy mindig átérzi a munkatársak gondjait. Ahhoz azonban már bátortalan, hogy harcba is bocsátkozzon az érdekeikért, így középvezetőkét „ütközőpontnak” érzi magát.
Gyenge pontja a kihasználhatósága. Az agyafúrtabb kollégák előbb, vagy utóbb rájönnek arra, hogy egy kis nyafogással nagyon sok nyűgtől szabadulhatnak meg. Néha úgy táncol, ahogyan a beosztottak fütyülnek.
Küldetése: empatikus vonásait úgy kell megtartania, hogy mégis megköveteli a munkát. Ha túl szigorúnak kell lennie, akkor nem érzi jól magát, ha, pedig nem figyel oda a beosztottakra, akkor megbukik vezetőként.

HarmoNet tipp: Heti munka horoszkóp >>

Beosztottként
Megküzdési stratégiái,
közé tartozik, hogy érzelmeket ébreszt a főnökében, s így kap segítséget tőle. Hajlamos arra, hogy addig siránkozzon, amíg megszabadul a nehéz munkáktól.
Terhelhetősége nem jó. Lelkileg nem képes feldolgozni a túl nagy stresszt, s nem tudja feldolgozni a „farkastörvényeket” sem. A fizikuma sem elegendő ahhoz, hogy bírja a kemény tempót.
Erőssége, hogy nem válik könyörtelenül törtető, vagy örömtelenül robotoló emberré. Megtartja szárnyaló fantáziáját, érzékenységét, ami inkább a művészi, vagy gondoskodásról, gyógyításról szóló pályákon jöhet jól.
Gyengéje az érzékenysége. Nagyon bele tudnak gázolni a lelkébe a gátlástalan és könyörtelen munkatársak. Nem tud beilleszkedni azokra a munkahelyekre sem, ahol egész nap kemény hajtás van.
Ezzel motiválható: kedvességgel, de ugyanakkor határozottan kell vele bánni. Ha egyértelmű utasításokat kap, akkor igyekszik a legjobb tudása szerint elvégezni a munkát.
Ezzel elriasztható: egy üvöltöző főnök, embertelen mennyiségű munka nemcsak feszültté teszi a Neptunusz típusú munkaerőt, hanem lelkileg is tönkreteheti. Sajnos ahhoz sincs mindig bátorsága, hogy időben továbbálljon.

HarmoNet tipp, ha állást keresel: Rengeteg állásajánlat egy helyen!

Vállalkozóként
Ötletei
szárnyalóak, de túlságosan befolyásolható. Így gyakran előfordulhat, hogy a legjobb gondolatokat egyszerűen „ellopják” tőle. Annál is inkább, hiszen mindenkiről jót feltételez.
Pénzügyi érzéke nem jó. Általában túl szerény ahhoz, hogy a munkájáért, vagy a szolgáltatásáért a megfelelő összeget kérje el. Ha gyógyító szakmában dolgozik, akkor akár ellenszolgáltatás nélkül is segít másokon.
Veszélyforrása a naivitása. Nagyon könnyű Őt befolyásolni és becsapni. Ilyenkor teljes egészében magába roskadhat, s időbe telik, amíg a teljes kudarcot újra sikerbe tudja átfordítani.
Így viszonyul a pénzhez általában: nem túl fontos számára a pénz, kevesebbel is megelégszik. Ha sok pénze van, akkor mindent megtesz, hogy segítsen a rászorultakon.

Kunsay Melinda