Vezetői és beosztotti típusok az asztrológia szerint: A Plútó - Teszted magad!

A Plútó típusú munkaerő nagyon szélsőségesen áll hozzá a munkájához. Ha igazán érdekelt benne, akkor képes arra, hogy éjt, nappallá téve dolgozzon, s ráadásul kifogástalan minőségben. Ha, pedig nem érdekli a munkája, akkor csak a legszükségesebbet teszi meg. Sorozatunk utolsó "bolyója".

A Plútó típus 10 legfontosabb jellemzője - ha ebből legalább 8 illik rád, akkor ebbe a típusba tartozol

 1. Ha megsértenek, akkor soha nem lesz a régi a kapcsolat – őrületesen nehezen, vagy egyáltalán nem tudsz megbocsátani másoknak.
   
 2. Jobban szeretsz egyedül, elvonultan dolgozni, rettenetesen zavar, ha ezt nem adják meg neked.
   
 3. Szívesen figyeled a háttérből az embereket, e mögött az a vágy húzódik meg, hogy érteni szeretnéd őket, de úgy, hogy ne kelljen ehhez közel menni a másikhoz.
   
 4. Könnyen meg tudsz győzni másokat, mert nagyon hatékonyan, nagy hatású szavakkal vagy képekkel tudsz érvelni.
   
 5. Nem keresed a feltűnést, pont megfelelő neked a „szürke eminenciás” szerepköre, még élvezed is a mimikridet.
   
 6. Nagyon sokat tudsz dolgozni, elképesztő munkabírás és terhelhetőség jellemez téged.
   
 7. Mindent teljes intenzitással csinálsz. Nem ismered az átmenetet, a szürke tartományokat. Vagy fekete, vagy fehér, vagy igen, vagy nem. 
   
 8. Energikusabb és levertebb időszakaid váltakozva jelennek meg, szélsőséges esetben ez mániás depresszióvá is fajulhat, enyhe esetben „jó és rossz” időszakaid vannak.
   
 9. Jó szimatod van a pénzhez, könnyen nyúlsz a jobbik megoldáshoz. Ez nálad néha nem is a tudás, hanem tényleg a szimat érdeme.
   
 10. Mindig tudod, hogy mi zajlik a színfalak mögött, vagy legalább is szereted ezt gondolni magadról, ebben a hitben cselekedni.
Ha a napjegyed vagy ascendensed a Skorpió jegyében van, akkor hajlamosabb lehetsz ezen tulajdonságokra!

Az eddig megjelent bolygótípusok:
Hold >>
Mars >>
Merkúr >>
Jupiter >>
Vénusz >>
Nap >>
Szaturnusz >>
Uránusz >>
Neptunusz>>
Az értékelését lapozz a következő oldalra!

Főnökként nagyon sokat követel. Ám élen jár a példamutatásban is. Ha reggel nyolckor kezdődik a munkaidő, akkor Ő már fél nyolckor a helyén van. Viszont senkinek nem engedélyezi a késést.
Módszere a meggyőzés ereje. Elég erős egyéniség ahhoz, hogy eszünkbe se jusson vele ellenkezni. Semmi olyat nem fog követelni tőlünk, amit Ő maga ne tudna megtenni.
Elvárása, hogy százhúsz százalékot tegyünk le az asztalra. Mellette nincs lazaság, nincs félórás kávészünet. A munkahely arra való, hogy dolgozzunk, s ezt be is tartatja velünk.
Erőssége, hogy ugyanolyan keményen dolgozik, mint mi. A főnöki cím nem indok számára arra, hogy egész nap lógassa a lábát. Éppen ezért pontosan tudja, hogy mi folyik a munkahelyen.
Gyenge pontja, hogy sértődékeny, és azt is személyes sértésnek veszi, ha nem érdekel minket eléggé a munkánk. Ha egyszer megbántottuk, akkor nem tud ettől többet elvonatkoztatni.
Küldetése: meg kell tanulnia, hogy nem tarthatja folyamatosan ellenőrzése alatt a munkatársakat. Legalább egy olyan embert kell találnia, akiben maradéktalanul megbízik. 

 

HarmoNet tipp: Heti munka horoszkóp >>

Beosztottként
Megküzdési stratégiái között az első az érzelmi manipulálás. Egy idő után már nem is főnöke fogja vezetni a munkahelyi csapatot, hanem Ő maga a háttérből. Nagyon ért ahhoz, hogy úgy keverje a kártyákat, ahogyan neki a legjobb.
Terhelhetősége óriási. Ha szívvel, lélekkel végzi a munkáját, akkor hihetetlen munkamennyiséggel képes megbirkózni. Nagyon szívós, könnyen regenerálódik a szervezete.
Erőssége a kitartásában rejlik, senki sem dolgozik nála elkötelezettebben. Általában azzal is tisztában van, hogy milyen játszmák, érdekcsoportok működnek a munkahelyen.
Gyengéje, hogy folyamatosan manipulálja a többieket, s ez előbb, vagy utóbb visszaüt. Ugyanakkor nem engedi meg, hogy az Ő kártyáiba betekintsenek, mindig körüllengi bizonyos fokú távolságtartás.
Ezzel motiválható: az előléptetés esélye megsokszorozza az erejét. Ha csak szimplán dicsérgetjük, az nem sokat jelent számára, ezt „hízelgésnek” értékeli. Az üres bókokat, pedig nem sokra tartja.
Ezzel elriasztható: ha egyáltalán nem ismerjük el, és semmi kilátás nincs arra, hogy előreléphessen, akkor előbb, vagy utóbb feladja. Igaz, ez időbe telik, hiszen nagyon makacs.

Vállalkozóként
Ötletei bizonyos időszakonként szárnyalnak. Lehet, hogy megél néhány hónapot, amikor nagyon kreatív, a következő időszakban, pedig nem jut eszébe semmi épkézláb ötlet.
Pénzügyi érzéke kiváló, de könnyen esik túlzásokba. Olykor sokkal többet lát egy üzletben, mint amennyi hasznot hozhat. Ilyenkor nagyon sokat dolgozik, ám kevés eredménnyel.
Veszélyforrása, hogy néha túlságosan erőszakosan manipulálja üzleti partnereit. Ez mindenképpen ellenérzést szül, s elriaszthatja az üzletfeleket. Ilyenkor jó üzletektől eshet el.
Így viszonyul a pénzhez általában: sokat keres, aztán nagyon sokat költ, majd a következő időszakban kifejezetten spórolóssá válik. Ilyenkor akkor is a fogához veri a garast, ha van pénze.

Kunsay Melinda