Rizskrokett

Unalmas már a sült krumpli, a rizibizi és társai? Próbálj ki valami újat!



Hozzávalók:

1 bögre rizs, 2 tojás, 10 dkg reszelt sajt (trappista) , 10 dkg kockázott sajt (trappista), liszt, zsemlemorzsa, olaj

Elkészítés:
A rizs megmosom, lecsepegtetem és egy kevés olajon átforgatom. Ezután felöntöm 2 bögre vízzel, sózom és hagyom főni. Amikor a vizet elfőtte, letakarom, még egy konyharuhát is terítek rá és pihentetem. Így megpuhulnak a rizsszemek és kellően ragacsos lesz.

A meleg rizshez adom a reszelt és kockázott sajtot, a tojást, és ízlés szerint sót. Összekeverem, és hagyom kihűlni. Ha már csak langyos, akkor gombócokat formálok belőle, és a hagyományos módom bepanírozom.

Ezután egy serpenyőben 1 ujjnyi olajat melegítek, ha már forró, kisütöm benne a rizskroketteket.

Köretnek vagy salátával, önálló ételként is finom! Ízlés szerint ízesíthető, használhatunk hozzá különböző sajtokat.

[kapcsolodo_cikkek]