Fokhagymás krémleves (vegán recept)

Korábban nem voltam túlzottan nagy krémlevesfogyasztó, de ez a fokhagymás változat a rajongójává tett. Megéri kipróbálni!



Hozzávalók:

3-4 közepes burgonya
5 dl növényi tejszín (pl. zabtejszín)
5 gerezd fokhagyma

bors
lestyán

Elkészítése:

A burgonyát meghámozom, kockára vágom, és felteszem főni annyi vízben, hogy ellepje. Pici sót teszek bele, és amikor megfőtt, nem szűröm le, hanem levével együtt botmixerrel összetöröm.

Felöntöm a tejszínnel, belenyomom a fokhagymát, felforralom. Ízesítem sóval, borssal és apróra vágott lestyánnal. Ezután, ha sűrűbbre szeretnénk, két kanál étkezési keményítővel besűríthetjük, de anélkül is nagyon finom.

Levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockával tálalom!
 
[kapcsolodo_cikkek]