Sonkás-túrós pite

A túró a magyar konyha elengedhetetlen hozzávalója, édes és sós ételekben is használjuk. Most következzen egy túrós recept!



Hozzávalók:

1 csomag fagyasztott leveles tészta
25 dkg túró
1 kis doboz tejföl
15 dkg gépsonka
1 fej lilahagyma
15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A tésztát kiolvasztom és vékonyra nyújtom. Egy kerek piteformát kibélelek vele, és félreteszem. A túrót összekeverem a tejföllel, a csíkokra vágott sonkával, kockára vágott lilahagymával. Ízesítem sóval, és 180 fokra melegített sütőbe teszem. 10 perc után kiveszem, és megszórom a reszelt sajttal. Ezután addig sütöm, amíg a teteje szép színt nem kap. Hidegen és melegen is nagyon finom!

Tipp: Lehet zöldségekkel és baconszalonnával is dúsítani, csak a fantáziánk szab határt a változatoknak!

[kapcsolodo_cikkek]