Magyarországon elengedhetetlen a humor! - Neked van?

Október elsején startol a magyar Comedy Central. Az Egyesült Államok legnépszerűbb, humoros tematikájú csatornája érkezik Magyarországra, kiváló hazai gyártású és már most nagy nemzetközi sikernek örvendő külföldi műsorokkal.

A Comedy Central magyar nyelvű humorcsatorna, amely elsődlegesen a 18-39 éves korosztályt célozza meg, és indulásakor több mint 1,5 millió háztartásban lesz fogható. A Comedy Central helyi gyártású és nemzetközi tartalmakat egyaránt sugároz majd. A csatorna a VH1 Europe helyén lesz látható osztott műsoridővel naponta 14:00 és 02:00 óra között.

Az Egyesült Államok legnépszerűbb, humoros tematikájú csatornája olyan sorozatokkal érkezik Magyarországra, amelyek jelenleg világszerte a legnézettebb szituációs komédiák közé tartoznak. Ilyen például a My Name is Earl - magyar címén A nevem Earl - amely egy kisstílű bűnöző meghiúsult jó útra térését dolgozza fel, de jön a How I Met Your Mother is - Így jártam anyátokkal -, amely a Jóbarátokhoz hasonló humorával jelentős sikerre számíthat.

Nem maradhatnak ki persze az anyacsatorna zászlóshajói sem, első ízben lesz látható magyarul - természetesen feliratokkal - a Daily Show és a Colbert Report is. A csatorna számára egyébként külön megtiszteltetés, hogy sugárzását szinte egy időben kezdheti meg a Colbert-híd átadásával, ami az adó illetékesei szerint szimbolikus értékű, annál is inkább, mivel az indulás előkészítése legalább annyi ideig tartott, mint a hídépítés.

A fentiek mellett a Simpson család és a South Park epizódjaihoz csatlakozik a Family Guy is, amely már most is jelentős rajongótáborral bír hazánkban az animációs műfaj hívei között.
Természetesen magyar tartalmak is kerülnek a csatornára, hiszen a TV2-vel kötött megállapodás szerint láthatóak lesznek a Bagi-Nacsa páros műsorai, az Irigy Hónaljmirigy és a L’Art pour L’Art társulattól a Noooooormális! is.

A Comedy Central már indulása előtt is sokat tett a jó humor népszerűsítéséért, hiszen a csatorna segített abban, hogy a Beugró című műsor az m1-en folytatódhasson, mitöbb sikerült megállapodnia a M1-gyel a Beugró megosztott sugárzásában, ennek eredményeképpen a rögtönző műsor rajongói kedvenc részeiket a humorcsatornán is láthatják. Ez azért is egyedülálló tett, mert ezelőtt még sosem volt példa arra, hogy egy kis csatorna együttműködésre lépjen egy állami műsorszolgáltatóval, annak ellenére, hogy nemzetközi viszonylatban ez mindennapos. A megállapodásnak köszönhetően azonban a Comedy Centralon is jókat derülhetünk a Novák Péter vezette helyzetgyakorlatokon, amelyekben Pokorny Lia, Rudolf Péter, Kálloy- Molnár Péter és Szabó Győző kerülnek váratlan színpadi szituációkba.

A csatorna saját gyártású műsora Magyarok az űrben címmel készül.

Málnay B. Levente, az MTV Networks Magyarország vezérigazgatója elmondta: “A humor iránti igény Magyarországon rendkívül nagy. A tévénézők között a humor a harmadik legnépszerűbb televíziós műfaj, és mi ezt a hatalmas igényt szeretnénk kielégíteni magas színvonalú humorcsatornánkkal. Célunk, hogy házhoz vigyük a humort, hogy az emberek otthonunkban élvezhessék azt. Eltökéltek vagyunk a helyi tehetséges humoristák felfedezésében, ugyanakkor be szeretnénk mutatni nézőinknek kiváló minőségű külföldi tartalmakat is.”

A Comedy Central főszerkesztője Litkai Gergely. Humorista, író és forgatókönyvíró, rendszeresen publikál, de a televíziós műfajban is letette már névjegyét, többek között olyan tévéműsorok ötletembereként dolgozott, mint az Esti Showder Fábry Sándorral és a Showder Klub . A 2006-os Humorfesztivál szerkesztője és szóvivője, az első magyarországi stand-up comedy club, a Godot Dumaszínház elindítója. Litkai valósította meg azt az országos klubhálózatot, amely stand-up comedy műfaj magyarországi elismertetéséhez is jelentősen hozzájárult. Számos díjat nyert, így például, a Magyar Rádió Humorfesztiváljának szerzői első díja (1998),  Kamera Hungária díja a legjobb drámai alkotásért(2008),  Magyar Újságírók Országos Szövetsége Flekk díja (2000), Banánhéj rövidfilm-fesztivál Ezüst banán díj (2000), Magyar Rádió Bon-bon díja (2001, 2002, 2003, 2004, 2005), Karinthy-gyűrű (2004).

Comedy Central  >>