Sokkoló! Vagy vicces? Anglia a tengerekre is kiterjeszti a dohányzási tilalmat

2007 júliusa óta füsttilalom van Nagy Britanniában. Eddig csak a szárazföldön volt érvényben a dohányzást tiltó törvény, ám nemsokára már a tengerre is kiterjeszti Anglia a kis bűzölgő rudacskák használatának tilalmát.

2007 júliusában érvénybe lépett az a törvény, melynek értelmében tilos dohányozni nyilvános és zárt közterületeken és szórakozó, illetve vendéglátóhelyeken. A nagy port kavart törvényt vasszigorral tartatják be Angliában, ám eddig csak a szárazföldön volt érvényben a füstölési tilalom. Nem így 2009-től, amikor is életbe lép a törvény a tengereken is.


Anglia felségvizein szintén tilos lesz a dohányzás, így a La Manche-csatornán átkelők sem gyújthatnak rá egy spanglira, amíg várják, hogy a komp átérjen a britek szigetére. Anglia partjaitól 19 kilométernyi távolságban is szigorúan tilos dohányozni, így sem a hajókon, sem egyéb módon nem lehet a tengeren sem füstölni. Az mondjuk érdekes lesz, hogy a halászcsónakokat és aprócska bárkákat például hogyan fogják ellenőrizni, de biztos, hogy a szigorú brit hatóságok még ennek is megtalálják a módját.