Idén is közel tízezren vettek részt az Egészség Hídja Összefogás rendezvényein

Az Egészség Hídja Összefogás Egyesület október 5-én hetedik alkalommal szervezett figyelemfelhívó és tájékoztató programot a mellrák elleni küzdelem jegyében.

A több ezer résztvevő, köztük Dobrev Klára az Összefogás fővédnöke, April H. Foley, amerikai, Aliza Bin-Noun Binnewies, izraeli, Joanna Stempinska, lengyel, Frances-Galatia Lanitou Williams, ciprusi nagykövet asszonyok, Dobó Kata és Oroszlán Szonja az Összefogás arcai, Fran Drescher, az Emmy díjas tévésorozat a „The Nanny” amerikai sztárja és egyben a „Cancer Schmancer” nonprofit szervezet alapítója valamint Rogán Antal polgármester és felesége este 8 órakor együtt sétált át az összefogás jelképeként rózsaszínre kivilágított Lánchídon. Ezt megelőzően pedig egész napos tájékoztató programok várták az érdeklődőket a Roosevelt téren, valamint a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében radiográfus szakemberek tanácskoztak.


Október 5-én délután az MTA-n a radiográfus szakemberek számára szervezett rövid tudományos szimpóziumra került sor. Ezt követte 20 órakor a figyelemfelkeltő séta a Roosevelt térről, az Egészség Hídján – a Lánchídon át és vissza. A sétához az Összefogás fővédnökével, Dobrev Klárával együtt több közéleti és civil hölgy, nagykövet asszony valamint az alapító és támogató szervezetek is csatlakoztak. 


A sétát követően az MTA előtt felállított színpadon szórakoztató műsorral kedveskedtek a megjelenteknek, amelyben olyan közismert előadóművészek vettek részt, mint Csézy, Keresztes Ildikó, a Magyar Légierő Zenekar, Judy, Pflum Orsi, Pál Tamás, Balássy Betty és Varga Feri, Kováts Gergely Csanád.  A rendezvényen Wolf Ágnes bemutatta nemrégiben megjelent Napfogyatkozás című könyvét.

„Az Egészség Hídja” Összefogásról
Hazánkban 2002-ben Nancy Goodman Brinker amerikai nagykövet asszony kezdeményezésére jött létre a mellrák ellenes mozgalom, majd 2006-ban az Egészség Hídja Összefogás Egyesület, azzal a céllal, hogy a 2002 óta működő Az Egészség Hídja Összefogás szervezett formában folytassa tevékenységét. 


Az Egészség Hídja Összefogás Egyesület legfontosabb célja az emlőrákos megbetegedések halálozási arányának csökkentése és a korai felismerés minden lehetséges eszközzel való elősegítése. A korszerű szűréshez és kezeléshez szükséges feltételek itthon is rendelkezésre állnak, ám a korai felismerés feltételét jelentő szűrésre szóló felhívást még nem veszik elég komolyan a veszélyeztetett korú hölgyek. Ezen túlmenően fontos cél az egészséges életmód népszerűsítése és az egészség megőrzése révén a kockázati tényezők radikális csökkentése. Az Egyesület minden évben az egész társadalom figyelmét felhívó sétát szervez a Lánchídon, illetve több vidéki városban is.

Számos közéleti személyiség (pl. Oroszlán Szonja, Dobó Kata, Galambos Erzsi, Sebestyén Márta, Szulák Andrea, Liptai Claudia, Sütő Enikő, Zséda, Pa-dö-dő, Halász Judit, Tóth Vera és más megasztárok) vállalta a kezdeményezés népszerűsítését különböző rendezvényeken és a médiában.


Az Egészség Hídja Összefogás legfontosabb eseményének, a Lánchídi sétának a fővédnöke a Magyar Köztársaság mindenkori miniszterelnökének a felesége, aki ötödik éve Dobrev Klára. Az Összefogás fő koordinátora és legnagyobb aktivistája Körtvélyes Éva az Elite Magazin főszerkesztője.

Az aktivitást egyedülálló módon évről évre több cég és magánszemély is támogatja pénzzel, operatív munkával, személyes kapcsolatai mozgósításával, szaktudással!