Vállalati Cafeteria? Nem a kávézó!

Mindenki tudja, hogy a dolgozói elégedettség aligha vehető meg pénzen. A legkisebb magánvállalkozástól a több ezer főt foglalkoztató nagyvállalatokig folyamatos fejtörést okoz a tulajdonosoknak és a menedzsmentnek, miként is motiválhatná munkavállalóit. A munkavállalók is keresik azt az utat, hogyan járhatnak a legjobban.

Mégis sokan még csak nem is hallottak a vállalati cafeteria rendszerről, azt gondolják róla, hogy az üzemi büfé az, ahol kávét lehet venni.

Személyzeti és szervezetfejlesztési szakemberek sokasága a szükségletpiramis különböző szintjein alkalmazható motiváló elemek garmadáját fogalmazták már meg, s a multinacionális vállalatok nagy része alkalmazza is ezeket.
A cafeteria-rendszerek alapvetően ezen szükségletszintekre alkalmazható, a dolgozók által szabadon választható juttatásokat fogják egységes szerkezetbe.


Mind a munkáltató-, mind a munkavállaló részéről a legkedvezőbb juttatási formák azok, amelyeket nem terhel sem adó-, sem járulékfizetési kötelezettség.

HarmoNet tipp: Választhatok béren kívül is juttatást? - Lehetőségeid a munkahelyeden! Ismerd meg! >>

Ilyenek például:
A Cafeteria-rendszer bevezetésével felszámolhatók a hagyományos szociális jóléti ellátások igénybevétele során kialakuló egyenetlenségek azáltal, hogy az egyéni törekvéseknek, szükségleteknek legjobban megfelelő juttatási formák szolgáltatására nyílik lehetőség.

A Cafeteria-rendszer azt jelenti, hogy a munkáltató által meghatározott havi keretösszegből a dolgozó tetszés szerint választhatja ki, hogy milyen pénzügyi formában kívánja a juttatást igénybe venni.

Ilyen juttatási forma lehet többek között:
A Cafeteria-csomagba minden olyan juttatást érdemes betenni, amelyek adó- és járulékmentesek, így költségtakarékos megoldások.

Előnye a külön-külön biztosított béren kívüli juttatásokkal szemben: HarmoNet tipp: Akit részletesebben érdekel, milyen területeken vehető igénybe a szolgáltatás, itt találja a részleteket >>