Egészségnap Szombathelyen! - Egész nap ingyenes szűrések

Ha szeretnéd megnyugtatni magad, vagy azért, mert valamilyen furcsa tünetet észleltél magadon, vagy csupán, mert szeretnéd kiismerni magad tested működése körül, és odafigyelnél egy kicsit jobban egészségedre, akkor érdemes ellátogatnod a szombathelyi ingyenes szűrésekre!

Szombathely 2008. november 11. kedd
Rózsaszín egészségnap, séta az egészségért, a mellrák ellen
 
13.00  Séta az egészségért

Útvonal: Károlyi Gáspár tér (NYME-Savaria Egyetemi Központ) – Nagykar utca – Berzsenyi tér – Széchenyi utca – Fő tér – Király utca – Március 15. tér

AGORA – Művelődési és Sportház (Március 15. tér 5.)

14.00  „Egészség az életért, sport az egészségért, művészet a harmóniáért" fórum-sajtófogadás

Védnökök:
A beszélgetés háziasszonyai: Vendégek:
15.00-18.00  ingyenes szűrővizsgálatok:
Daganatos betegségek megelőzése: tanácsadás, önvizsgálat oktatás
Szív-érrendszeri betegségek megelőzése: vérnyomás mérés, testsúly mérés és testtömeg index számítás, testzsír % mérés
Dohányzás leszokás tanácsadás: COPD szűrés kérdőívvel, dohányzás függőségi teszt.

A Markusovszky Kórház  az "Egészség hídja" program keretében 2008. november 11-én (kedden) 12.00 és 14.00 óra között mammográfiás vizsgálatra biztosít lehetőséget a 45-65 év közötti hölgyek számára. Korábbi negatív mammográfiás vizsgálat esetén az ismétlés 2 év múlva ajánlott. Bejelentkezés és időpontkérés az 515-638-as telefonon.

A rendezvény napján, a Magyar Posta méhnyakrákszűrő kamionján ingyenes szűrővizsgálatok 14.00 órától 18.00 óráig a Március 15. téren, az Agora-Művelődési és Sportház előtt.

Fellépők:
A részvétel egész nap ingyenes!

A Rák Ellen, az Emberért, a Holnapért Alapítvány, Egészséges Településekért Alapítvány, Hungarian Business Leaders Forum, Magyar Rákellenes Liga, Magyar Radiológusok Társasága-Emlődiagnosztikai Szekció, Magyar Orvosnők Egyesülete, Magyar Szenológiai Társaság, Rákbetegek Országos Szövetsége

További információ>>