Kevert zserbó süti

Dió, sárgabarack, csoki, ismerős összetevők! A közkedvelt zserbó alapanyagai, próbáld ki most egy egyszerű és gyors süteményben!

Kevert zserbó süti

Hozzávalók: 2 tojás, 2 dl tejföl, 1 dl olaj, 15 dkg cukor, 15 dkg liszt, 10 dkg darált dió, 10 dkg aszalt sárgabarack, 2 táblatortabevonó, 2 kanál olaj, vanilia aroma, 1 cs. sütőpor

A tojást kikeverem a cukorral, a vanilia aromával és az olajjal. Ezután hozzáadom a tejfölt, egy másik edényben pedig összekeverem a lisztet, diót, sütőport. A barackot apróra vágom és belekeverem a lisztes keverékbe. A folyékony masszába keverem és egy sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntöm. 180 fokon tűpróbáig sütöm, ezután langyosra hűtöm. Ezután a csokit megolvasztom és az olajat hozzákeverem. Bevonom vele a sütemény és hagyom megszilárdulni!
Süthető tortaformában is, a díszítése is a saját ízlésünk szerint változhat!

Extra tipp: A barackokat áztasd egy kis pálinkába egy órára, még jobban kihozza az ízét és a sütemény is még extrább lesz tőle!