include("include/median_1.php"); ?>
Hókifli
Hozzávalók: 50 dkg rétesliszt, 25 dkg margarin, 2 dl tejföl, csipet só, 1 ek. porcukor, 2 dkg élesztő, /- ha szükséges: 1-1.5 dl tej/
A töltelék lehet bármi: gesztenye, túró, lekvár egyéb....
- a gesztenyéshez: 25 dkg gesztenye massza, ízlés szerint porcukor, egy kevés rum, és kevés olvasztott vaj, hogy a massza kenhető legyen
- túróshoz: 25 dkg túró, 1 citrom reszelt héja, mazsola, 2-3 ek tejföl, és ízléd szerint cukor
kívülről: kb. 10-15 dkg porcukor és 1-2 tasak vaníliás cukor keveréke
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint,majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Ha a tészta esetleg nem állna össze, kevés langyos tejet lehet még hozzá tenni, míg elérjük a megfelelő állagot. Kétfelé vesszük, letakarva 15-30 percig pihentetjük. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, nagyobb köröket szaggatunk belőle, majd megtöltjük kb. 1 ek.- nyi töltelékkel. Feltekerjük, kifliket hajtunk belőlük.
Sütőpapíros tepsin, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük, még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.