Békés karácsony, sierekes új év? - Programok az ünnepekhez kapcsolódóan

Kellemes és ötletes programok a karácsonyra? A sikert megalapozó előadások! A következő év előkészítése, 2009 ünnepélyes fogadása. Egy csodás év kezdete. Cseppnyi programok, fergeteges hangulat, széles kínálat! Szemezgess velünk!

1. Makám koncert
2008. december 27. este 8 óra
Kassák-karácsony

Dresch Quartet
Szabados György és a MAKUZ
Grencsó Kollektíva
Ifjú Muzsikás

M A K Á M
Lemezbemutató (Zarándokének) és karácsonyi dalok
Énekes szólisták: Bede Sarolta, Hornai Zóra, Korzenszky Klára

Információk >>


2. II. SALSA SZILVESZTER A FONÓBAN!

Szilveszter, 19.30
2008. december 31.


Elsa Valle és a Rumba Caliente koncertje zárja az évet a Fonó színpadán. A művésznő a saját szerzeményein kívül a legjobb salsa slágereket is elhozza nekünk, egy igazi kubai óévzáró, újév-köszöntő buli keretében.

Házigazda: Elsa Valle & Rumba Caliente
Lenne kedve egy karibi, testet-lelket felmelegítő éjszakához, vérpezsdítő salsához, a kubai konyhát idéző ízekhez és látványhoz?
Jegyár: 9500.-
A jegy ára tartalmazza a vacsorát (kubai sertéssült, feketebabos rizszsel, süti), éjfélkor 1 pohár pezsgő, éjfél után 1 tányér zöldségleves a másnaposság elűzésére:), és persze a többi programot.

Információk >>


3. Szilveszterezzen együtt a Beugró színészeivel!

December 31-én a Millenáris Parkban a Beugró színészei adnak élő műsort az óévbúcsúztató vacsora mellé, sőt, még énekelnek is!  A különleges szilveszteri programra bárki jegyet válthat, nem érdemes lemaradni róla!
Különleges Szilveszter estét kínálnak a Beugró szereplői lelkes közönségüknek. Bárki együtt töltheti az óév utolsó estéjét Kálloy Molnár Péterrel, Pokorny Liával, Rudolf Péterrel és Szabó Győzővel, ha jegyet vált a Millenáris Parkban megrendezésre kerülő Beugró Szilveszterre. 

Az este 20.30-kor kezdődő eseményen egy ízletes vacsora mellett az improvizációs játékokra épülő televíziós produkció sztárjai adnak élő műsort még éjfél előtt. Az este folyamán természetesen tánc is lesz élő zenével, további különlegességként pedig a Beugró színészei is együtt énekelnek majd néhány dalt a zenekarral.4.Sheshadri érkezése - januári transzcendentális program

V. Sheshadri astanga jóga workshop - 2009 január 9-14 Sheshadri, a Mysore Ashtanga Mandala vezetője először látogat Magyarországra, hogy 6 napos astanga-jóga workshopot tartson. BNS Iyengar tanítványa, és Mysore egyik közkedvelt astanga-oktatója.

A foglalakozások időpontjai: január 9, péntek 18.30, január 10, szombat és 11, vasárnap 13.30.

Információk >>


5. Betlehemi jászol kiállítás

2008. december 18. - 2009. január 18.
Idén 15. alkalommal kerül megrendezésre A Magyar Kézművességért Alapítvánnyal közös szervezésben a Betlehemi jászol c. kiállítás. A kiállításon az azonos címmel kiírt pályázat válogatott anyagában- hivatásos és műkedvelő alkotók, kézművesek, népművészek, képző- és iparművészek munkáiban- gyönyörködhetünk. A bemutatásra kerülő különleges alkotások alapgondolata Jézus születéséhez és az adventi ünnepkör tárgyaihoz, díszítőelemeihez kapcsolódik.

Belépőjegy árak:
felnőtt: 600 Ft
gyermek és nyugdíjas: 300 Ft

Bővebb információ:
Gergely Imre, szervező
Tel.: 06 30 394-6010

Légy hát, akár az állatok, oly nyersen szép és tiszta” - Ifj. Vastagh György emlékkiállítás
2008. szeptember 11. - 2009. január 29.

A Vastagh művészcsalád különböző műfajokban alkotó tagjai végigkísérték a 19-20. századi magyar művészet történetét. Az erdélyi Háromszékről származó család mintegy százhúsz éven és három generáción keresztül volt jelen a művészeti életben. Az 1934-ben id. Vastagh György (1834-1922) születésének centenáriuma alkalmából rendezett festmény tárlatán, Vastagh Géza (1866-1919) 1920-as állatfestő emlékkiállításán, illetve ifj. Vastagh György (1868-1946) állatszobrainak 1968-as bemutatásán kívül, 2004 őszén, az Ernst Múzeumban voltak láthatók együttesen kiállítva, a család tagjainak munkái.
Ifj. Vastagh György 1868-ban született Kolozsváron, művészeti tanulmányait 1887-ben, az Országos Minta Rajztanodában kezdte, ahol Zala György volt a mestere. 1888-1891-ig Münchenben, 1894-ben Párizsban folytatott művészeti tanulmányokat. Az 1896-os Ezredéves Országos kiállításra készített 1/4 méretarányú gipsz állatszobrai a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Képzőművészeti Gyűjteményének legbecsesebb darabjai. Munkássága elismeréseként Millenniumi Nagy Éremmel és Corvin-koszorúval tüntették ki.
A Magyar Mezőgazdasági Múzeum saját gyűjteményének anyagából összeállított tárlattal állít emléket, minden idők legnagyobb magyar állatszobrásza előtt, ugyanabban a teremben, ahol 1968-ban a 100 éves jubileumi kiállítást rendezték.


6. Sóter Klub Szilveszter
Ismét megrendezzük, Új Esztendő-be átlépő, zenével, csapatjátékokkal, kártyavetéssel, éjféli meditációval, hagyományok felelevenítésével, tombola húzással, valamint hastánc bemutatóval fűszerezett, felhőtlen-, családias hangulatú éjszakánkat.
A belépő: 3.500- Ft. December 15-ig elővételben: 2.900.-Ft. mely svédasztalos vacsorát valamint a programokban való részvételt tartalmazza.
Aki inni is szeretne hozzon magával alkohol tartalmú italokat, üdítőket.

Információk >>


7. Mit ígér a következő év számokban?
INTENZÍV NUMEROLÓGIA TANFOLYAM indul
Kiss Zoltán Zéro-val, December hónapban.
Sorsunk, személyiségünk, életfeladatunk, párkapcsolatunk, szülő-gyermek kapcsolat, lehetőségeink, problémáink, elfojtásaink jó és nehéz periódusaink, sorsfordulóink…, a számok.

Információk >>


8. Sikeresebb évet!

Pénzhez kapcsolódó blokkok oldása
2009.01.05. 18:00 - 20:00

Mindent mi vonzunk be az életünkbe, annak megfelelően, hogy milyen hitrendszerekkel formáljuk rezgéseinket. Ezek gyermekkorunktól kezdve alakulnak. Egy hit csupán egy szokásszerű elvárás, mely megváltoztatható...

Információk
>>


9. MindenGyerek Konferencia januárban!
A MindenGyerek célja:
A szakma- és a szektorhatárokat átlépve lehetőséget adni minden gyerekkel foglalkozó szakember aktuális kihívásainak, munkájának, eredményeinek megismerésére és megvitatására.

Fontosnak tartjuk, hogy az eddigi MindenGyerek résztvevői ismét találkozzanak, és folytassák beszélgetéseiket.

Kiemelt témáink
MindenGyerek Konferencia akkreditált továbbképzési program a gyermekjóléti, szociális szakemberek és a pedagógusok részére is. A közművelődési továbbképzési akkreditáció folyamatban van.