Koktélok percek alatt - Mentsd meg a bulit! 6 hibátlan koktélrecept!

Ma már egyre inkább teret hódítanak a koktélok, nem csak bárokban, hanem házibulikon, partikon is. Egy-két jól megválasztott koktél ízvilágával, a parti fénypontja lehet - és a jókedv megalapozója is egyben.

A lágy tejszínes italok lazítanak, melegséget visznek a legridegebb parti hangulatba is, míg a tüzes és hideg keverékek felrázzák a már laposodni induló társaságot. Bátran kísérletezhetünk hatásokkal és ízekkel egyaránt.

1. Társasági pörgés A készítéshez 1,5 literes edény szükséges. Az aljára szórjunk jeget és keverjük bele a narancsszeleteket majd öntsük rá a többi hozzávalót és így is keverjük át párszor. Már fogyasztható is poharakba adagolva.2. Long life  A cola kivételével mindent a shakerben sok jéggel enyhén összerázunk, majd pohárba töltve öntjük össze a colával, megkeverjük és kész.

3. Zombi
A hozzávalókat shakerben összerázzuk, majd koktélos pohárba öntjük, melybe előzőleg sok apró jeget tettünk. A mentalevelet beleejtjük a pohárba, a peremét pedig a narancshéjjal díszítjük.

4. Gyümölcsös champagne A frissen facsart citromlét a sziruppal és a konyakkal vagy whiskyvel és a cukorral összerázzuk, majd jéggel töltött pohárba egyszerre töltjük a pezsgővel.

5. Coco rocco A Bacardit a kókusz sziruppal, tejszínnel és az ananászlével összekeverjük. A pohárba teszünk pár darab ananászt és tört jeget, majd ráöntjük a koktélt. Díszítésnek pedig egy ananászszelet kerülhet a pohár szélére.

6. Eperke kedvence
Az eper díszítésként fog szolgálni, de ezen kívül mindent összeturmixolunk, és kész is az ízletes csoda.