Körtekrém leves

Fűszeres ízével felmelegít, bársonyosságával kényeztet,éppen hideg, hétköznapi estékre való!Próbáld ki!

Körtekrém leves

Hozzávalók: 4 lédús körte, 6 szem szegfűszeg, ízlés szerint fahéj, 2 dl tejszín, 5 dl tej, 2 ek. étkezési keményítő, ízlés szerint cukor vagy méz

A körtét meghámozom, kockákra vágom és felöntöm annyi vízzel ami ellepi. Beleteszem a szegfűszeget, fahéjat és édesítem. Ezután addig főzöm amíg puha nem lesz, ezután kiszedem a szegfűszeget. Botmixerrel összetöröm, visszateszem a tűzre és hozzáöntöm a tejet, tejszínt. Felforralom, az étkezési keményítővel besürítem és már tálalható is!

Tipp: Tetejére szórhatsz pirított diót vagy mandulát is!