Indiai ihletésű egytál

Gyorsan finomat! Ha vonz az indiai konyha, akkor próbáld ki, megéri!



Hozzávalók:


6 közepes burgonya
1 fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma 
1 kis paradicsompüré
2 ek. olaj

római kömény
kurkuma
korianderzöld
1 piros chilli paprika

Elkészítés:

A hagymákat megpucolom, apróra vágom, és kevés olajon elkezdem párolni. Amikor már kezd puhulni, rádobom a szintén apróra vágott chillit.

Ezután hozzáöntöm a paradicsompürét, ízesítem sóval, római köménnyel és kurkumával. Összekeverem, pici vizet öntök hozzá.

A meghámozott, kockákra vágott burgonyát is hozzáteszem, és lassű tűzön főzöm, amíg meg nem puhul. Időnként pici vizet öntök alá, de nem kell, hogy sok lé legyen alatta. Végül megszórom elcsipkedett korianderzölddel.

Rizzsel vagy magában is tálalható!

[kapcsolodo_cikkek]