Nincs csúnya nő, csak kevés alkohol - mégsem igaz?

A férfiak előszeretettel magyarázzák reggel megbánt egyéjszakás kalandjaikat azzal, hogy "az alkohol megszépítette" az adott hölgyet. Brit kutatók most leleplezték az erősebbik nemet: a pia lényegesen nem teszi vonzóbbá a hölgyeket.

A szeszes italok hatására a férfiak nem látnak szebbnek egy nőt, állítják határozottan a Leicesteri Egyetem tudósai. Csaknem kétszázötven önkéntessel végezték el kísérleteiket, akiket mulatókból, sörözőkből, kávézókból, repterekről szedtek össze alkalomszerűen.

A spicces urak, illetve hölgyek nem látták az ellenkező nem képviselőit nem, vagy csak alig találták vonzóbbnak, mint józan társaik. A nőknél ugyan elfordult hogy egy-egy fénykéne látható férfit becsípve vonzóbbnak találtak, ám a kutatók szerint ez azért lehetséges, mert a hölgyek az alkohol felszabadító hatására őszintébben, nyitottabban vallottak benyomásaikról.

Harmonet tipp: Minden madár társat választ, virágom, virágom - Tavaszi partner-jósda >>

A kutatásnak érdekes krimológiai vonatkozása is lehet. A szakemberek rámutatnak, hogy az alkohol a másik korának megítélését sem befolyásolja. Még akkor sem, ha valaki nagyon elázott. Ez tehát azt jelenti, hogy liliomtiprás esetén sem lehet enyhítő körülmény, ha valaki sokat ivott. Legfeljebb a rövid szoknya, vagy a kacér mosoly…