Padlizsánhajó

Újszerű megoldás a padlizsán szerelmeseinek! Különleges zöldséges finomság ebédre vagy vacsorára, nem csak tésztaimádóknak. Könnyen elkészíthető, olcsó és egészséges, hiszen friss, vitamminnal teli zöldségekből készül. Vegetáriánusoknak és húsevéknek egyaránt a kiváló. Ideális, ha vendégeket vársz.

 

Hozzávalók:


500 g Gyermelyi 8 tojásos Gyufa tészta kifőzve,
10 db kisebb padlizsán,
1 dl olívaolaj,
300 g póréhagyma,
500 g paradicsom,
300 g zöldbab,
4 dl paradicsomlé,
1 csomag bazsalikom,
só, darált bors,
400 g reszelt füstölt sajt
 

Mártáshoz:


1 kg paradicsom,
4 gerezd fokhagyma,
1 dl olívaolaj,
4 szál zöldhagyma,
só, darált bors, oregánó



 

Elkészítés:



A padlizsánok felső negyedét levágjuk. A padlizsánokat kikaparjuk, sózzuk, és 20 percig pihentetjük.
Ezután leitatjuk, tetejüket picit megpirítjuk, majd sütőben megsütjük. A padlizsán tetejét és kikapart részét apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott póréhagymát, a forrázott zöldbabot.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a gorombára vágott bazsalikommal, és kicsit összepirítjuk.
Ráöntjük a paradicsomlevet, összeforraljuk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott, lehéjazott, kimagozott paradicsomokat. A ragut összekeverjük a tésztával, és a padlizsánokba töltjük.
Tetejére reszelt sajtot teszünk, és sütőben összesütjük. A paradicsomos raguhoz olajon megfuttatjuk a hagymát, a zúzott fokhagymát, majd rátesszük a lehéjazott, kimagozott, apróra vágott paradicsomot.
Sózzuk, borsozzuk, rátesszük az oregánót, és összeforraljuk, majd a padlizsánnal tálaljuk.