Újkrumplis menü

Már mindenhol kapható újburgonya, becézett nevén újkrumpli! Készülhet belőle leves, köret, főétel is! Íze egyedülálló!

Újkrumplis menü

Újkrumpli leves

Hozzávalók: 50 dkg kis szemű újkrumpli, 1 csokor új sárgarépa, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 ek. olaj, 1 ek. liszt, só, bors, bio ételízesítő, lestyán és bármilyen levesbe való aprótészta

A krumplit alaposan megmosom, ha vékony még a héja nem muszáj pucolni, de ha ragaszkodunk hozzá inkább kaparjuk. A répával is hasonlóképpen járunk el, a lényeg az alapos mosás. Ezután a krumplit félbe, a répa karikákra vágjuk és kevés olajon elkezdjük párolni. 1 kanál lisztet öntünk rá, sóval, borssal, ételízesítővel, pirospaprikával, alaposan összekeverem és felöntöm 1 liter vízzel. A petrezselymet és egy szál lestyánt apróra vágok, beleszórom a levesbe. Ha már majdnem puha a zöldség bele lehet dobni a tésztát de külön is főzhetjük!

Főételként ajánlom a baconos burgonyát, számomra laktató és finom, de akinek nem elég készítsen hozzá valamilyen grillezett húst! Köretként is kiváló!
Ide kattints a receptért!>>

Desszertként fogyasszanak friss gyümölcsöt - meggyet, cseresznyét, epret, málnát - már lehet kapni a piacon! Fedezze fel igazi ízüket, ne tegyen rá plussz édesítőket!

Patocskai Nikolett