Sajtos-baconos csigák

Isteni bulikaja, nálunk közkívánatra készül szinte minden összejövetelre!

Hozzávalók:

50 dkg liszt,
1 tk. só,
2 dl tejföl,
1 dl tej,
2,5 dkg élesztő,
1 kk. cukor,
0,5 dl olaj.

Belevalók:

10 dkg margarin,
1 tk. só,
20 dkg reszelt sajt,
10 szelet bacon vagy füstölt,
vékonyra szeletelt sonka.

Elkészítése:

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatom, közben egy nagy tálba teszem a lisztet, sót, tejfölt. Beleöntöm az élesztős tejet, elkezdem gyúrni, ha szükséges, még tejjel lazítom, majd amikor már összeállt, hozzáöntöm az olajat is.

Duplájára kelesztem, addig a sajtot lereszelem, a margarint kikeverem a sóval. A tésztát kinyújtom 1 centi vastagra, rákenem a margarint, rászórom a sajtot, ráteszem a sonkaszeleteket. Feltekerem, mintha kalács lenne, és ujjnyi szeleteket vágok belőle.

Kivajazott tepsiben, forró sütőben sütöm meg. Nagyon finom sör- ill. borkorcsolya!
 
[kapcsolodo_cikkek]