Rántással vagy habarással? Jaj, hogyan főzzek főzeléket?

Egy kezdő háziasszonynak bizony ez is gondot okozhat, nem probléma! Ezen a héten megtanulhatod hogyan készíts főzeléket, mi a rántás és a habarás!

Hagyományos krumplifőzelék

Hozzávalók:
50 dkg krumpli,
1 kis fej hagyma,
só,
bors,
2-3 babérlevél,
4 kanál olaj,
2 ek. liszt,
1 kávéskanál pirospaprika,
pár csepp ecet
1 pohár tejföl (habaráshoz)

Elkszítés rántással:
A krumplit megpucolom, kockákra vágom, alaposan megmosom és felteszem egy fazékba annyi vízben,hogy ellepje. Beleszórom az apróra vágott hagymát, a sót, pici borsot és a babérlevelet. Félig lefedve addig főzöm amíg puha nem lesz a krumpli. Ekkor az olajat felszem egy kis lábasba vagy serpenyőbe, amikor meleg beleszórom a lisztet és alaposan elkeverem,hogy ne legyen csomós. Amikor már habzik félreteszem, beleszórom a paprikát és folyamatos keverés mellett felöntöm a krumpli lvével, majd beleöntöm a főtt krumpliba. Beleöntök pár csepp ecetet(tehát tényleg csak nagyon keveset), elkeverem. Még néhány percig hagyom rotyogni aztán elzárom. Ez a rántásos módszer.

Elkészítés habarással:
Az próra vágott hagymát dinszteljük meg az olajon, adjuk hozzá a kockákra vágott krumplit, majd pirítsuk meg egy kissé. Szórjuk meg pirosparikával, forgassuk össze lassú tűzön, nehogy megégjen. Sóval, borssal ízesítsük, engedjük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Adjuk hozzá a babérlevelet és főzzük puhára a krumplit. Vegyük ki a babérlevelet, ha elkészült, majd egy pohár tejfölhöz adjunk kb 1 púpos vagy két csapott evőkanál lisztet, kevés sót, egy-két evőkanál levet, keverjük össze és forgassuk össze a krumplival. Összefőzzük és kész a behabart krumplifőzelék. Ehhez is tehetünk pár csepp ecetet ízlés szerint!

Bármilyen feltéttel tálalható!