Szezámmagos-fetás újkrumpli görög, paradicsomos, óriás fehérbabbal, olajbogyóval

Igazi nyári, reform menü. A legfinomabb nyári burgonyából. Könnyű étel, de egy esősebb napon is jóllakunk vele!

Hozzávalók:
1/2 kg újburgonya
4-5 evőkanál olívaolaj
só, bors
egy ág friss rozmaring, finomra aprítva/ ezt helyettesítettük az anyukámtól korábban kapott, szárított verzióval, amit mozsárban összemorzsoltunk
4 dkg szezámmag
5 dkg kemény fetasajt (nálunk 3 dkg füstölt gomolya, 3 dkg lágy feta, de ezt csak a tetejére szórva)
csipet chilipehely

A sütőt előmelegítettük 200 fokra. A krumplit alaposan megmostuk, a héját egy kicsit megdörzsöltük és megszárítottuk. Kb. centis karikákra daraboltuk, mert nagyobbacskák voltak, aki kis aranyosakból készíti azt bőven elég csak hosszában ketté vágni. Fagyasztózacskóba pakoltuk a szezámmagot, rozmaringot, sót és borsot, megöntöztük az olívaolajjal és beleszórtuk a krumplikarikákat, alaposan összeráztuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattuk a karikákat, ha csak félbe vágtuk akkor ügyeljük arra, hogy vágott felükkel lefelé nézzenek. 25 percig pirultak az illatos aranyszínű karikák. Tálaláskor rámorzsoltuk a gomolyát és a fetát és megszórjuk chilipehellyel, görög paradicsomos óriás babot ettünk mellé meg egy kis olívabogyót.

Chili és Vanília receptjét próbáltam ki, ami a Nők lapja konyja 2009/3. számában jelent meg.

A recept A VegaNap versenyre készült és a legjobbak között díjazták!
Vegavarázs >>

A receptet készítette: Ízlésszindróma >>