Zöldségek fűszeres bundában

A legízletesebb nyári étel. Kiváló sörkorcsolya, rágcsálni való és a legegészségesebb nass a gyerkőcöknek. Táborozáshoz, strandra a legideálisabb, egyébként keleti csemege!

Hozzávalók:
sárgarépa, zeller, karalábé, krumpli hasábokra vágva
brokkoli rózsáira szedve
olaj a sütéshez
kevés liszt a zöldségek meghempergetéséhez
A fűszeres bundához:
1 tk kömény
2 tk fekete mustármag
1 db szárított chili
1 tk egész feketebors
1 csésze liszt
¾ csésze kukoricaliszt
½ tk kurkuma
2 tk só
1½ csésze víz (ha nem veganap van, sör)
 


A köményt, a mustármagot, a chilit feldarabolva a feketeborssal együtt mozsárban porrá törtem, hozzáadtam a kukoricaliszttel, a sóval és a kurkumával elkevert liszthez. Beleöntöttem a vizet, és simára kevertem. A galuska- és a palacsintatészta közötti állagúnak kell lennie. Félretettem, míg a zöldségeket megtisztítottam és feldaraboltam.

Az olajat egy mélyebb serpenyőben felforrósítottam (kb. 4-5 cm magasan legyen az olaj), közben a zöldségeket – lehetőleg egyszerre sütvén az egyformákat – lisztbe, majd a fűszeres masszába forgattam. Az olajban pirosra sütöttem.
Ha nem ilyen abszolút veganap van, tuti csinálok hozzá valamilyen joghurtos mártogatót, pl. snidlinggel, mentával, 1-2 tk citromlével.

A recept A VegaNap versenyre készült és a legjobbak között díjazták!
Vegavarázs >>

A recept beküldője: Makka >>