A Díva, a Szöszi, a Retegett, és a Mester - összeállt a zsűri!

Nem lesz könnyű dolga azoknak, akik a Csillag Születik következő szériájában szeretnének sztárokká válni. Az előző műsor meglehetősen vitatott összetételű testületétől eltérően, ezúttal csupa szakmabeli alkotja majd a grémiumot, köztük egy könyörtelenségéről hírhedt kritikus is.

Ismét négy ítész dönt a továbbjutásról és a kiesésről az RTL Klub tehetségkutató műsorában, a Csillag születikben.

A produkciók sorsáról dönt Hernádi Judit, Jászai-díjas színművésznő, drámai és komikus szerepek megformálója, akinek egyedien csípős beszólásait hétről hétre hallhatjuk a Heti Hetesben.

A második ítész a magyar sikerfilmek sztárja, a hazai zenés színpadok egyik legfoglalkoztatottabb művésze, a bájos naiva, Oroszlán Szonja.

- Vágyom rá és egyben félek is a feladattól. Mindig is foglalkoztatott, hogy fiatal tehetségekkel foglalkozzak. Ugyan többször felkértek, hogy tanítsak, de ennek felelősségét sosem mertem vállalni. A zsűriben csak néhány indító szóra lesz szükségük a versenyzőknek. Hiszek a fiatalságban, hiszem, hogy nem új Koncz Zsuzsákra vagy új Gálvölgyi Jánosokra van szükség, nem a nagy elődöket kell újratermelni, hanem olyanokat kell találni, akik a mai kor hősei lehetnek. Bevallom, szorongás van bennem, hogy kellőképpen oda tudjak figyelni az igazi tehetségekre - mondta Hernádi Judit.

Mostantól képernyőn is folytatja kritikusi pályáját a rettegett Fáy Miklós, aki soraival világsztárokat rántott a porba vagy emelt addig ismeretlen tehetségeket a dicsfénybe.

- Utálom azokat, akik csak a billentyű mögött merik elmondani a véleményüket, én minden fórumon vállalom. Jó lecke lesz megtanulni kamera előtt beszélni. Azért is vállaltam a feladatot, mert hiszem, hogy vissza lehet hozni a jót a zsűri munkájába, ahol valóban a produkciókkal foglalkozunk majd és nem arra figyelünk, hogy nekünk mi áll jól. Mindig is izgatott az átjárás a tömeg és a magas kultúra között, kritikusként is mindig közérthetőre akartam fordítani azt, amit például egy operaszínpadon látok - indokolta a zsűrizés elvállalását Fáy Miklós.

- Új szerep lesz nekem a zsűrizés, amelyben még sosem próbáltam ki magam. Remélem, meg fogom tudni osztani főiskolás tapasztalataimat a versenyzőkkel. Szerintem remek csapat lett a zsűri, jó dolog jó társaságban dolgozni. – mondta Oroszlán Szonja.

A modern Ki mit tud zsűritagja lesz Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgató-főrendezője, aki világszínvonalúvá tette a magyar musicaljátszást és rendezői-oktatói pályája során számos tehetséget fedezett már fel.

- Hosszú évekig tanítottam a színművészetin, hét osztályom volt, amelyből ötnek osztályfőnöke voltam. Fontos feladatnak érzem fiatal generációk felfedezését. Különösen izgalmas, hogy most egy szélesebb merítésből választhatjuk ki a legjobbakat. Hiszem, hogy óriási tehetségek vannak nagy mennyiségben Magyarországon. A legszebb feladat megtalálni őket - nyilatkozta a Mester.

A zsűri rövidesen megkezdi a munkát és hamarosan a képernyőn is kiderül, hogy kikből válhat igazi csillag.

Forrás: RTL Klub