Mire jó a meditáció?

Miért és mire jó a meditáció? Csak az elmét nyugtatja vagy tested számára is gyógymód? Erő és egészség évezredes keleti módszerek segítségével. A meditáció rejtelmeiről Bagdi Bellától hallhatunk!

Miért éri meg meditálni?
Mi a fő célja a meditációnak?
A meditáció előnye
A meditáció előnye - különösen a légzésmeditációnak - hogy szinte bármikor és bárhol végezhetjük, akár a munkahelyünkön, pl. egy fontosabb tárgyalás előtt is, vagy utcán, dugóban, sorban állás közben...A meditáció konkrét hatásai a testünkre és a lelkünkre

1. ÖNGYÓGYÍT
2. MEGOLDJA AZ ALVÁSPROBLÉMÁKAT
Élettani hatásai
A meditációban elérhető pihenés minősége a gondolkodás lassulásától, csökkenésének mértékétől függ. Ha fejünkben egész nap cikáznak a gondolatok, az elektronikus aktivitás intenzitása is nő, ami kellemetlen, feszült érzést kelt. Ez a stressz.

HarmoNet tipp: Bagdi Bella zenés meditációs klub >>

A meditáció erősen csökkenti az agy elektromos tevékenységét
– agyunk kap egy szusszanásnyi szabadidőt, ami önmaga helyreállításával és felfrissítésével jár.

3. FIATALÍT


4. MEGOLDÓDNAK A PSZICHOSZOMATIKUS PROBLÉMÁK

HarmoNet tipp: Agyturbó: Meditációval a szürkeállományért >>

5. CSÖKKENTI A MAGAS VÉRNYOMÁST

A magas vérnyomás a legjobb út a különböző szívbetegségek, infarktus és agyvérzés kialakulásához.

A stressz hatása:  a stressz összehúzza az érfal izomzatát, ami szűkíti az ereket, ez okozza a magas vérnyomást.
A meditáció hatása: a meditáció ellazítja az érfal izomzatát, és ezzel tágítja az ereket.
6. JAVUL A SZERVEK ÉS MIRIGYEK VÉRKERINGÉSE
7. AZ AGYFÉLTEKÉK KIBÉKÜLNEK
„A nyugodtság nem tesz levertté?” Ellenkezőleg: ha nyugodttá válsz, energikusabb leszel.
Nyugtalanul, félelmek között élve energiát vesztünk, hiszen feszülő izmaink, túlhajszolt idegeink és erőlködő elménk alaposan megcsapolják energiatartalékainkat.

„Ha meditálni kezdek, meg kell váljak az anyagi világtól?” Egyáltalán nem! Továbbra is kedved lelheted mindabban, ami a tiéd. Csak annyi változik, hogy ezt a viszonyt egy egészségesebb hozzáállás fogja majd jellemezni: azok lesznek érted és nem te értük.

A meditáció a boldogságod a belső világodhoz köti: boldog lehetsz attól függetlenül, hogy tárgyi környezetedben éppen mi történik. A belső utak egyik alapvető célja mindig az, hogy jobban élvezzük az életet.„Mi történik majd az életmódommal?”

Fejleszd belső énedet! Azáltal, hogy elkezded tudatodat fejleszteni, azáltal a gondolkodásod, az észlelésed változik, amellyel a saját magad és a téged körülvevő világra reagálsz. Egy új gondolkodásmóddal meg tudod változtatni a világot, amelyben élsz.

„Hogyan fejlesszem a tudatomat?” Például meditációval. A különféle meditációs technikák arra jók, hogy megtaláljuk a személyiségünkhöz leginkább illő gyakorlati módszert, mely hozzájárul tudatunk fejlődéséhez.

HarmoNet tipp: Fájdalomcsillapítás zen meditációval >>

Mi a meditáció?

A meditáció tulajdonképpen egy állapot, egy olyan tapasztalás, amely során a belső békét, felszabadult lelki nyugalmat és örömöt élünk át. Ha zaklatottak vagyunk, lecsitít, ha félünk, feloldja a félelmet, tevékenységeinkhez kreativitást és jobb koncentrációt ad, fókuszt teremt a dolgok megvalósulásához.

És mindezt azzal teszi, hogy kiemel a gondolatainkból, azaz gondjainkból, és fölemel a gondolattalanságba, azaz a gondtalanságba.

Bagdi Belláról bővebben >>
Képek: Piqs.de