Shawarma, a Közel-Kelet gyrosa

Fűszeres hús és zöldség szendvicsként vagy tálon tálalva - otthon is elkészítheted!



Hozzávalók:

25 dkg bárányhús
25 dkg marhahús
őrölt koriander
őrölt római kömény
petrezselyemzöld

olaj

Elkészítése:

A húsokat vékony csíkokra vágom, olajat öntök rá és hozzákeverem a fűszereket, kivéve a sót. Ezután hagyom állni, hadd érjenek össze az ízek, lehet ez akár 1-2 nap is. Ezután teflon serpenyőben vagy wokban sütöm meg a húst több részletben, hogy inkább kívülről süljön rá szép, piros kéreg és ne párolódjon.

A kész húst lafába, vagyis lapos arab kenyérbe töltve szokták enni - tahinivel, humusszal vagy fokhagymás majonézzel és zöldségekkel.

[kapcsolodo_cikkek]