Érzelmekkel gazdagodni? A szívmágnes technika

Valamennyien szeretetben, szépen, mi több, boldogan szeretnénk élni. Hogyan érjük ezt el, hogyan legyünk elégedettek életünkkel? Ha ezen legemberibb törekvésünk megvalósításába kezdünk, azt látjuk, hogy mélyebb önismeret nélkül bizony csupán bizonyos részeinkig juthatunk el. Mindent megszerezhetünk, amire csak vágyunk. Mégis sokan elégedetlenek maradunk. Miért van ez?

Így lehet egy klassz autónk, kisportolt testünk, szép házunk, kapcsolataink és a többi. Mégis a legtöbben elégedetlenek a körülményeikkel. Hogy van ez? Úgy látom, hogy kevés szó esik valódi érzelmekről, a fontos emberi értékekről, amelyek életünk minőségét alapjaiban határozzák meg. Van, aki azt mondja, „a világ nem erre tart”, vagy legyintenek, „már megint az érzelmek!”


Akárhogy is, valós érzelmek nélkül nem élhetünk, nem élhetjük át az élet kínálta legfőbb jót, a szeretetet, azt, amire leginkább vágyunk. Gondolkodjunk most egy kicsit másként, hiszen van lehetőségünk arra, hogy felismerjük az érzelmek tiszta, éltető forrását és abból merítsünk, ne pedig a hamis emociók energiarabló, stresszes, önző rétegéiből. Érzelmeinkkel bánni, azokat megismerni, változtatni nem egy misztikus, spirituális dolog, hanem egy olyan képességünk, amit erősíthetünk, mélyíthetünk és ebben a nem könnyű munkában, lehetünk akár jó tanítói, barátai is magunknak.

HarmoNet tipp: Ölelés napja... tapadj rá érzelem nélkül?! >>

Ha kapcsolatot teremtünk érzelmeinkkel, akkor lassan-lassan megértjük, elfogadjuk őket és ez már nem elfojtás. Belső figyelmünkkel módunkban áll az állandóan reagáló és cselekvő, türelmetlen, akaratos, küzdő ”én”-eket tudatosabban cselekvővé formálnunk, melynek hatására megnyugszunk, kiegyensúlyozotabbá válunk és életünk történéseire egy újszerű szemmel tekintünk, melynek mások is örülhetnek. Megváltozunk és ez, már belső változás, mely erősíti valódi érzelmi rezgéseinket, azokat, amelyek támogatják az együttérzés, a figyelmesség és a megbocsátás: a szeretet erőit, szívünk mágnesét.

Knolmár Marica
Kép: Piqs.de