Szép lábakon

A nyár közeledtével előtérbe kerülnek a lábak! Mindenki szandiban, papucsban, esetleg mezítláb bandukol. A csizmából kibújt lábaknak, bizony extra figyelem jár ilyenkor, hiszen egy szandálban minden látszik.

A nyár közeledtével előtérbe kerülnek a lábak! Mindenki szandiban, papucsban, esetleg mezítláb bandukol. A csizmából kibújt lábaknak, bizony extra figyelem jár ilyenkor, hiszen egy szandálban minden látszik.

A talp bizonyos részein, ahol a bõr nagyobb megterhelésnek van kitéve, bõrkeményedések alakulhatnak ki. Nem célravezető azonban ezeket teljes egészében eltávolítani, az enyhén megvastagodott bõr még nem ront a látványon, viszont egészségügyi szempontból fontos a jelenléte. A túlságosan megvastagodott részekkel azonban vigyázni kell, idővel akár fájdalmakat okozhatnak.

A lábápolást tehát kezdjük bõrpuhítással. A lábat kenjük be bőrpuhító lábkrémmel, ezután finom szemcsés bőrradírral dörzsöljük át. Ha ez a radírozás már nem használ, akkor lábfürdőt ajánlott vennünk. És hogy mi kell egy lábfürdőhöz? Forró vízbe csepegtessünk mandula olajat és szórjunk bele fürdősót. A célnak leginkább megfelelőek a Holt-tengeri sót tartalmazó készítmények. Az áztatás után már biztosan sikeres lesz a hámlasztás. A speciális talpradírok homokot és porlasztott habkövet tartalmaznak, de magunk is könnyen készíthetünk bőrradírt. Egy evőkanál kristálycukrot keverjünk el két evőkanál olívaolajjal, majd ezt nedves vattapamaccsal körkörösen dörzsöljük szét. A cukor az egyik legjobb hámlasztószer, kevésbé szárítja a bõrt mint a só, mégis eredményesen puhítja fel és távolítja el a felső, elhalt hámréteget.

A lábfürdő nemcsak a bőrt, hanem a körmöket is megpuhítja, így könnyebb pedikűrözni. A körmöket különös gondossággal vágjuk, a körömágyra ránőtt bõrt ne távolítsuk el, csak toljuk vissza. A lábon keletkezett apró sebeken keresztül ugyanis rengeteg baktérium juthat a szervezetbe. Sárgás körmök ápolásánál jó segítséget nyújthat a citrom kifacsart leve (fehérít).

Lakkozzuk bátran a lábkörmeinket is. Mivel a lábakon vastagabb a köröm és teljesen másféle az igénybevétel, így a lakkréteg sokkal tovább sértetlen marad mint a kézen. A lakkok körében új divatszínek hódítnak! A rózsaszín, a lila minden árnyalata megtalálható a kínálatban, főként az élénkebb színek. A narancssárga, piros, sárga már a nyár színei. A színes lakkozást alapozó lakk előzze meg, amely védi a körmöt az elszíneződéstől. A lakkok száradása gyorsszárítóval fokozható!

Ha sikerült megszépítenünk lábfejünket, az eredmény megőrzése érdekében ügyeljünk a rendszeres lábápolásra. Legjobb ha alfahidroxisavas hidratáló krémet használunk. Esténként masszírozzuk fáradt lábfejünket mentolos hidratáló krémmel, mivel a mentol fokozza a vérkeringést, így javul a bõr anyagcseréje és felfrissül az egész láb.

Forrás. "http://www.satelit.hu" >