Király krumpli köretek

Unja már a megszokott köreteket? Mindig ugyan az: rizs, sült krumpli, krumplipüré…Nos eljött az ideje, hogy valami újat is az asztalra tegyünk! Kipróbált családi recepteket ajánlunk.

Unja már a megszokott köreteket? Mindig ugyan az: rizs, sült krumpli, krumplipüré…Nos eljött az ideje, hogy valami újat is az asztalra tegyünk! Kipróbált családi recepteket ajánlunk.

Gombás-krumplis csoda

Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 db tojás
½ l tej
20 dkg főtt és tört krumpli
1 konzerv szeletelt gomba, vagy annak megfelelő friss
1 csomag élesztő
bors

olaj a sütéshez

Elkészítés:
A lisztet, a tört krumplit, a 2 tojást, a sót, a tejet és az élesztőt jól elkeverjük, lefedjük és 30-45 percre állni hagyjuk. Ezután hozzákeverjük a gombadarabokat és a borssal ízesítjük. A tésztát goffri-sütőben (ebben az esetben keverjünk 2 evőkanál olajat a tésztához, hogy ne ragadjon le), vagy serpenyőben is kisüthetjük olajon.

„Placsni”

Hozzávalók:
20 dkg liszt
25 dkg főtt és tört burgonya
2 tojás
7 dkg margarin

bors

Elkészítés:
A burgonyát, a vajat, a tojásokat és annyi lisztet amennyit még felvesz (úgy, hogy egy puha ragacsos tésztát kapjunk) a sóval, borssal jól összegyúrjuk. Vizes kézzel, így nem ragad, kis gombócokat gyúrunk, majd kilapítjuk és az így kapott tenyérnyi kb. ½ centi vastag pogácsákat forró, bő olajban kisütöm. Isteni!

Jó étvágyat!