Szép bőr és fogamzásgátlás

A holland Organon mindig valamilyen egyedi, általa kifejlesztett újdonsággal szokta meglepni a hölgyeket. Most azoknak kínál lehetőséget, akik zsírosodó bőrük problémáját szeretnék megoldani, szép bőrre és biztonságos védelemre vágynak egyben.

A holland Organon mindig valamilyen egyedi, általa kifejlesztett újdonsággal szokta meglepni a hölgyeket. Most azoknak kínál lehetőséget, akik zsírosodó bőrük problémáját szeretnék megoldani, szép bőrre és biztonságos védelemre vágynak egyben.

A magyar nőgyógyászok körében végzett (2001. február-március, Organon) felmérés szerint a fogamzásgátlót szedő hölgyek 16,8%-a, azaz kb. 87 ezren nem elégedetteka fogamzásgátlójukkal. A kutatás szerint a fő okok olyan kellemetlen tünetek, mint például a hóközi pecsételő vérzés (cikluskontroll zavar), illetve a bőr zsírosodása-pattanásodása. A pattanások és a komolyabb acne betegségek egyik alapja lehet a zsíros bőr.
A holland Organon kutatásaiból kiderül, hogy a 16-18 éves hölgyek 80-90%-a, a 15 és 20 év közötti hölgyek 75%-a küszködik ilyen problémákkal.

Nekünk nőknek, nemcsak a sok, de akár egy pattanás is ugyanolyan nagy problémát jelent. Ezért a megelőzés és nem a tünetek, hanem az okok megszüntetése a kívánatos.
Az új, 22 napig szedendő tabletta speciális összetételének (speciális desogestrel- gesztagén komponens) köszönhetően, minimálisra csökkenti a férfihormonok hatását, ezért a nem kívánt mellékhatások, a bőr zsírosodása, az acne és a szőrösödés erősen mérséklődik vagy megszűnik.
Az Organon abban is segít, hogy a bőrtípust ellenőrizni tudjuk. Az Elle és a 100xSzép márciusi számaiban az Országos Laboratóriumi Intézet által engedélyezett bőrtesztet
találhatunk, melynek segítségével mindenki könnyen és biztonságosan meghatározhatja bőrtípusát. A bőrteszetet az arcunkon található T vonalra kell ráhelyezni, így könnyen ellenőrizhetjük, milyen bőrtípusba tartozunk.
Ha bőrünk zsíros, és emellett biztonságos védelemre vágyunk, akkor ne elsősorban a kozmetikumokat áruló boltokat, hanem a nőgyógyászunkat vagy bőrgyógyászunkat keressük fel, aki tanácsot ad és megoldást problémánkra.
A jelszó: Nem kell a púder! … mert védekezem.
Ettől szép a bőröm is…Gracias!

Tovább információ: 239 05 82, www.tinedzserambulancia.hu, www.organon.hu


GRACIAL

2001. február-március folyamán az Organon Hungary felmérést végzett a magyar nőgyógyászok körében. A felmérés célja az volt, hogy a magyarországi fogamzásgátló tabletta váltók arányát, illetve a tabletta váltás okait megismerjük. Magyarország nőgyógyászainak közel 2/3-a, 823 nőgyógyász válaszolt a kérdésekre, melyből kiderült, hogy a tabletta váltók aránya (fogamzásgátló tablettájukkal nem megelégedettek aránya) 16,8 %.

A magyar nőgyógyászok véleménye szerint a fogamzásgátló tabletta váltásának leggyakoribb oka a cikluskontroll-zavar (pecsételő vérzések), ezt követik a szubjektív mellékhatások (leggyakrabban fejfájás, emlőfeszülés), a bőr problémák (bőr zsírosodás, pattanásosodása, acne), illetve a súlynövekedés miatti elégedetlenség.

Több nőgyógyász említette okként a régi, elavult, magasabb hormontartalmú tablettáról alacsonyabb hormontartalmú, modern, ultrakönnyű tablettára való váltást.
Bebizonyosodott tehát, hogy a nemzetközi és a holland adatokhoz hasonlóan (eszerint 10-15% a váltók aránya) Magyarországon is magas a fogamzásgátló tablettát váltók aránya.
Mindezek ismeretében nyilvánvaló, hogy a Gracial fogamzásgátló tabletta egy olyan hiányt pótol a magyar gyógyszerpiacon, mely megoldást jelent sok hölgy számára.

A Gracial 2001-es évben került forgalomba Magyarországon és azóta több tízezer hölgy használja megelégedéssel. A magyar nőgyógyászok tapasztalata szerint a Gracial kiváló megoldás a bőrproblémákkal (zsíros bőr, enyhe és középsúlyos acne) küszködő hölgyeknek.A Gracial Európa 13 országában van forgalomban. Svájcban például 1994 óta elérhető a hölgyek számára.
Professzor Johannes Bitzer a baseli Egyetemi Klinika Nőgyógyászatának munkatársa részt vett azokban a tanulmányokban, melyek a Gracial bevezetését megelőzték. Ezekben a


tanulmányokban több ezer cikluson keresztül bizonyították kiváló fogamzásgátló hatását és a
cikluskontroll-zavarokra (hóközi pecsételő vérzések), bőrpanaszokra (bőr pattanásosodása, acne), valamint a ciklussal összefüggő szubjektív mellékhatásokra (fejfájás, hányinger, mellfeszülés, idegesség) kifejtett előnyös hatását.

A nemzetközi klinikai vizsgálatok és a világon Gracial tablettát szedő hölgyek tapasztalata is bebizonyította, hogy a tabletta kiváló a fent említett panaszok miatt előző fogamzásgátló tablettájukkal nem megelégedettek számára.

CERAZETTE

Különleges fogamzásgátlás – különleges helyzetekben, ösztrogén nélkül.

A holland Organon most már Magyarországon is olyan egyedi fogamzásgátlási lehetőséggel segíti a hölgyeket, mely eddig csak külföldön volt elérhető. Azoknak a hölgyeknek kínál új módszert, akik bármilyen oknál fogva nem szedhetnek ösztrogén tartalmú fogamzásgátlót.

Számos olyan eset létezik, ahol a hölgyeknek nem ajánlott az ösztrogén tartalmú kombinált fogamzásgátló szedése. Csak a leggyakoribbak: szoptatás, mélyvénás trombózis veszélye, túlzott kövérség, 35 év feletti dohányzó hölgyek, 40 év feletti életkor. Úgyszintén az ilyen helyzetekhez soroljuk a cukorbetegség bizonyos fajtáit, a migrént, a magas vérnyomást, valamint a lábszáron jelentkező visszértágulatokat.
Ezekben az esetekben ösztrogénmentes fogamzásgátlási módszert lehet alkalmazni.

A legújabb lehetőség az első, harmadik generációs progesztagént (desogestrel) tartalmazó fogamzásgátló, melynek használatát a fenti esetekben is ajánlják a nőgyógyász szakorvosok.
Hatékonysága és biztonságossága megegyezik a kombinált fogamzásgátlókéval.
Amennyiben a hölgyek érdeklődését felkeltettük, úgy keressék fel nőgyógyászukat, és érdeklődjenek az új lehetőségről!