Sak - Párolt fűsszeres spenót

Az Ajurvédikus táplálkozásban a Kapha alkatúaknak javasolt étel receptje. Azoknak is érdemes kipróbálni, akik a hagyományos spenót főzeléket nem szeretik.

Az Ajurvédikus táplálkozásban a Kapha alkatúaknak javasolt étel receptje. Azoknak is érdemes kipróbálni, akik a hagyományos spenót főzeléket nem szeretik.

Hozzávalók:
3 kg spenót,
1 ek. ghí,
2 tk. őrölt friss gyömbér,
1 tk. római kömény,
1 tk. őrölt koriander,
1 db csili,
1 tk aszafoetida.
1-2 tk. só

A spenótot alaposan átmossuk, a szárát eltávolítjuk. A ghit felhevítjük, belepirítjuk a fűszereket, majd rádobjuk a spenótot és megsózzuk. Addig pároljuk amíg teljesen össze nem esik.