Munkával dicsérd...

Fiataloknak, időseknek, főképp a "másképp" gondolkodóknak rengeteg problémájuk adódik a munkahelyeken. Már a munkahely megszerzéséhez is másképp állnak hozzá. Jobban értik a sors törvényeit, látszólag könnyebben fogadják a kudarcokat, de igen gyakran ez csak a kezdeti időkre igaz...

Fiataloknak, időseknek, főképp a "másképp" gondolkodóknak rengeteg problémájuk adódik a munkahelyeken. Már a munkahely megszerzéséhez is másképp állnak hozzá. Jobban értik a sors törvényeit, látszólag könnyebben fogadják a kudarcokat, de igen gyakran ez csak a kezdeti időkre igaz. Közülük kevesen találják meg az igazi hivatást jelentő munkát és legtöbben mereven elutasítják a szakmájukban való elhelyezkedést. (Például a vegyészmérnök nem akar többé hozzájárulni a környezetszennyező gyár működéséhez.) Vannak, akiknek igazán hasznos szakmájuk sincsen, tanulniuk kellene, de a munkaerő-piacon egyáltalán nem keresett ezoterikus tanok tanulására fordítják idejüket és pénzüket. Ez önmagában nem baj, mert ezen tanfolyamok egy része valódi hasznos tudást ad, ami az élet sok területén segít sikeresebben működni, (Pld.: Agykontroll ...) ám sajnos más részük egy egyetemleges tudás mikronjait adja, sokszor nem feldolgozott formában, ezek nem segítik az egyén sikeresebb működését, illúziókba ringatják, az ilyen helyzetben lévőknél általában amúgy is kétes lelki egyensúlyukat és gyenge anyagi helyzetüket tovább rongálják.

Nem elhanyagolható szempont az anyagiak szempontja sem. Sokan, miután elvesztik állásukat, újabbat nem kapnak, vagy nem is keresnek, hanem a hobbyként, érdeklődésként folytatott ezoterikus tan "kamatoztatásából" akarnak megélni, anélkül, hogy felülvizsgálnák, lelkileg érettek-e, eleget tudnak-e ahhoz, hogy ezzel hivatás szerűen foglalkoznak. Az ilyen "vállalkozók" aztán megszülik a kókler lelki segély szolgálatok, hobby-jósdák, ál-természetgyógyászok és társaik seregét. Természetesen, hozzájuk is csak a hasonló sodródó lelkek jutnak el, -ha eljutnak - és általában hamarosan tönkre mennek. Ezután az egyre ingatagabbá váló talaj kicsúszik a lábuk alól és gyakran alkoholistákká válnak, vagy elmebetegek lesznek. Az ezoterikus tanok "üldözői" róluk szeretik kikiáltani a negatív példát ezen tanok állítólagos veszélyességéről.

Akik ezen tanokban elmélyülnek, gyakran kerülnek a munkahelyükön is megváltozott helyzetbe. Akik szép lassan megtanulják jól kezelni az energiákat, elfogadó szeretettel fordulni mások felé, azok egy munkahely igazi lelkévé válhatnak, főleg, ha munkájukat hivatás szerűen csinálják. Ez azonban hosszan tart és nem könnyű.
Akik még nem tartanak itt, útjuk elején járnak, gyakran úgy megrészegülnek új felismeréseiktől, hogy a "szent ige" kizárólagos ismerőjének hiszik magukat és szent meggyőződésükké válik, hogy az általuk járt ösvény az egyedül való, az igazán helyes út. Munkahelyükön a munka helyett prédikálnak, így könnyen elvesztik állásukat.

Meggyőződésem, hogy attól még kiváló rendőr, titkárnő, könyvelő, fodrász, vagy bármely szakma művelője lehet valakiből, hogy az ezoterikus tanok szerint gondolkodik, él és viselkedik. Aki képessé válik felismerni saját helyét az egészen belül, ha képes felismerni és elfogadni a rámért nehézségeket, a legtöbb szempontból jól boldogulhat. Fontos, hogy élményeit feldolgozva, élettapasztalatainak sorába építve egyre fejlődik, építve jó sorsát azzal, hogy elfogadja és felismeri feladatát. Emiatt nem kell feltétlenül elhagynia nem vele egyként gondolkodó családját, férjét, feleségét, munkahelyét. Jobb, ha meggondolja, milyen üzenet van számára abban, hogy pont ebben a helyzetben él, mit jelentenek számára ezek a dolgok, hogy tudja elfogadni ezeket és miért zavarják őt azok a bizonyos dolgok, amik kiváltják az adott menekülési vágyat.

Sok siker kívánok az igazi hivatás az életút megtalálásához, Khalil Gibran (PRÓFÉTA) szavaival:
"Mert az életet munkálkodással szeretni azt jelenti,
hogy meghitt ismerősötök az élet legbensőbb titka.
"

Bucher Katalin