include("include/median_1.php"); ?>
harmonet.hu
include("include/median_2.php"); ?>
Saslik ínyenc módra
Langyos nyári estéken lehet igazán romantikus grillpartikat rendezni.
Amikor a faszén már csak parázslik, s vékony hamuréteg alatt izzik vörösen,
akkor jött el az idő...
Tegyük a parázs fölé a rostélyt, és kezdődhet a sütés!
Előkészítés: 20 perc; grillezés: 6 perc; a grillt és a rostélyt elő kell melegíteni.
Hozzávalók 4 személyre:
200 g borjúcomb
200 g bélszín
200 g borjúmáj
200 g kicsontozott sertéskaraj
100 g szeletelt szalonna
1/2 teáskanál bors
2 evõkanál olaj
1/2 teáskanál só
Elkészítése:
A húsokat 2 cm vastag darabokra vágjuk, lapjával a nyársra húzzuk, és közéjük tesszük a feldarabolt szalonnát. A borsot az olajjal összekeverjük, és a húst kenőtollal alaposan bekenjük vele. Szobahõmérsékletem állni hagyjuk.
A nyársakat a rostélyra helyezzük, és a parázstól mintegy 7 cm-re, lassan forgatva megsütjük. Ugyanezt az elektromos grillsütőben is el lehet készíteni. A kész húsnak belül még enyhén rózsaszínûnek kell lennie. Sütés után sózzuk, majd tálaljuk.
Egészben sült, vagy hasábburgonya, vegyes saláta, grillezett paradicsom illik hozzá.
[kapcsolodo_cikkek]