Saslik ínyenc módra

Langyos nyári estéken lehet igazán romantikus grillpartikat rendezni. Amikor a faszén már csak parázslik, s vékony hamuréteg alatt izzik vörösen, akkor jött el az idő...

Tegyük a parázs fölé a rostélyt, és kezdődhet a sütés!

Előkészítés: 20 perc; grillezés: 6 perc; a grillt és a rostélyt elő kell melegíteni.


Hozzávalók 4 személyre:

200 g borjúcomb
200 g bélszín
200 g borjúmáj
200 g kicsontozott sertéskaraj
100 g szeletelt szalonna
1/2 teáskanál bors
2 evõkanál olaj
1/2 teáskanál só

Elkészítése: 

A húsokat 2 cm vastag darabokra vágjuk, lapjával a nyársra húzzuk, és közéjük tesszük a feldarabolt szalonnát. A borsot az olajjal összekeverjük, és a húst kenőtollal alaposan bekenjük vele. Szobahõmérsékletem állni hagyjuk.

A nyársakat a rostélyra helyezzük, és a parázstól mintegy 7 cm-re, lassan forgatva megsütjük. Ugyanezt az elektromos grillsütőben is el lehet készíteni. A kész húsnak belül még enyhén rózsaszínûnek kell lennie. Sütés után sózzuk, majd tálaljuk.

Egészben sült, vagy hasábburgonya, vegyes saláta, grillezett paradicsom illik hozzá.

[kapcsolodo_cikkek]