Mézes-narancsos csirke

Egyszerűbb elkészíteni, mint hinnéd!

Hozzávalók:
1 konyhakész csirke, hány darabba vágva
4 evőkanál méz
1 evőkanál (lehetőleg friss) mentalevél
1 narancs karikára vágva
2 nagy narancs leve leszűrve
4 evőkanál olívaolaj vagy 2 kanál margarin
fél dl rum
só, bors

Elkészítés:
A csirkedarabokat sózzuk, borsozzuk, bekenjük a narancslé harmada és a méz keverékével együtt serpenyőben közepes lángon sütjük. Ha kell, kevéske vizet aláöntve, amíg meg nem puhul.

Amikor már pirulni kezd, meg kell öntözni a második harmad narancslével. Ha megsült a csirke, hirtelen ráöntjük és meggyújtjuk a rumot (ez a flambírozás), majd tálra tesszük.

A visszamaradt lét a maradék narancslével feleresztjük, nagy lángon besűrítjük, és a csirkére locsoljuk. Narancskarikákkal és mentalevéllel díszítjük, rozskenyérből készült pirítóssal tálaljuk.