Csirkemáj-ragu

50 dkg csirkemájat apró darabkákra kell vágni, ha van benne szív, akkor azokat vékonyra karikázni. 5 dkg füstölt szalonnát felkockázni, kiolvasztani a zsírját és egy nagy fej vöröshagymát apróra vágva sárgára fonnyasztani benne.

50 dkg csirkemájat apró darabkákra kell vágni, ha van benne szív, akkor azokat vékonyra karikázni. 5 dkg füstölt szalonnát felkockázni, kiolvasztani a zsírját és egy nagy fej vöröshagymát apróra vágva sárgára fonnyasztani benne.

10 dkg gombát vékony szeletekre kell vágni és a fonnyasztott hagymára tenni, majd egy jókora paradicsompaprikát darabolni bele (akár marináltat). 5 percnyi pirítás után hozzáadni a májat, szívet, megborsozni és fedő alatt néhány percig saját levében párolni. Zsírjára kell sütni, majd zúzott fokhagymával, finomra vágott petrezselyemmel fűszerezni. Sót nem szabad tenni a májra, mert szívós lesz tőle! Elkészítés után, a tányéron sózzuk igény szerint.

Köretnek pirított burgonya, vagy petrezselymes rizs javasolt.