Van-e visszatérés a gyes után?

A korábban alkalmazásban álló kismamák kevesebb mint felének volt tavaly lehetősége arra, hogy visszatérjen egykori cégéhez.

A korábban alkalmazásban álló kismamák kevesebb mint felének volt tavaly lehetősége arra, hogy visszatérjen egykori cégéhez.

Frey Mária munkaügyi kutató tanulmánya alapján, tavaly a korábban alkalmazásban álló kismamák kevesebb mint felének volt lehetősége arra, hogy visszatérjen korábbi munkáltatójához, s mindössze tizedük indokolta ezt azzal, hogy a cég megszűnt. A KSH felméréséből - összesen 283 ezer gyesen, gyeden, gyeten lévő megkérdezése alapján - kiderül, hogy alig hét százalékuk lenne pusztán "háztartásbeli".

A munkaadók előítéleteire rárakódik az éveket otthon töltött fiatal nők önbizalomhiánya is. A Grafológiai Intézet éppen e hátrány ledolgozására szervezi évek óta a Főnix programot, amelyeknek része az önismeret, az önértékelés javítása, annak feltárása, hogy valaki milyen munkaszervezetben és beosztásban lehet a legsikeresebb, s konkrét javaslatot is adnak a pályaorientációra.

A munkavállalást hátráltatja a leépült intézményrendszer is, az elmúlt másfél évtizedben megszűntek a vállalati óvodák, bölcsődék. A megmaradt önkormányzati gyerekintézmények pedig a nyitva tartás ideje miatt - különösen az ingázók vagy a szolgáltatásban dolgozók számára - nem nyújtanak megoldást. Frey Mária felmérése alapján a gyermekükkel otthon levők harmada bölcsődei férőhely hiányával indokolja, hogy nem dogozik, negyedük pedig azzal, hogy keresete nem lenne elegendő a díjak megfizetésére.

A legtöbbet kereső nők harmadának nincs gyereke. A nagyvállalati felső vezetők körében ez az arány 50 - a férfiaknál 19 - százalék. Az interjúkból kiolvasható, hogy a sikeres nők nagy többsége vágyódik gyerekre. A gond azonban már a társkeresésnél kezdődik. Nem csupán arról van szó, hogy az általában több mint ötvenórás munkahét mellett erre már nem jut idő. Gond az is, hogy a magas beosztású nők társai is ambiciózusak. A családi munkamegosztás ugyanakkor a családok jó részében még akkor is "hagyományos", ha az aszszony keres többet.

A karrierjük kezdetén álló nők úgy gondolják, hogy majd negyven fölött szülnek gyereket. A tanulmány szerzője ezt illúziónak tartja. A fiatal nők 89 százaléka véli úgy, hogy negyvenes éveinek közepén képes lesz teherbe esni, a valós eredmény azonban 3-5 százalék. Ilyen nagy hátrányok mellett mégis miért akarnak a nők "mindent egyszerre"? Mert - mint Lois Hoffmann szociológus kutatása igazolta - a nők boldogabbak, ha családjuk mellett munkájuk is van.