Fennhang (torok)éneklés

Fennhangéneklés nem más, mint difonikus, azaz kéthangú éneklés. Ősi mongol-tibeti, magyar, illetve indiai kéthangú énektechnikán alapul. Magyarországon Szekeres Attila és Laár András tanítja a technikát.

Fennhangéneklés nem más, mint difonikus, azaz kéthangú éneklés. Ősi mongol-tibeti, magyar, illetve indiai kéthangú énektechnikán alapul. Magyarországon Szekeres Attila - aki tíz éve egy vándor zen mestertől tanulta ezt a technikát, és azóta folyamatosan gyakorolja - illetve Laár András - aki szintén hosszú ideje foglalkozik különféle énektechnikákkal – tanítja ezt a technikát.

Ez az énektechnika nem pusztán esztétikai élményt nyújt, nem csupán egzotikum, hanem alkalmas módszerré válhat arra is, hogy az ember megváltozott tudatállapotba kerüljön és így meditációs gyakorlataiban eredményesebbé váljon. Emellett aki hosszabban rászánja magát e technika mögött rejlő mélységek kutatására, az előbb-utóbb megtapasztalhatja az ilyenfajta éneklés-mantrázás gyógyító erejét is.

Magyarországon az érdeklődők számára a fennhang éneklés megtanulható: két napos kurzusokat szerveznek, mely során a gyakorlók elsajátíthatják a technikát, és ízelítőt kaphatnak az ehhez kapcsolódó szellemi-szakarális vonatkozásokból is.

A következő tanfolyam a Sambhala Központban (Budapest, Lőrincpap tér 2.), október 4-5-én, szombat-vasárnap lesz 12.00-17.00 óra között. A tanfolyam ára a két napra személyenként 2000 forint.

Jelentkezés és érdeklődés a Sambhala Tibet Központban a 266-8084 telefonszámon