Gombasaláta

A megtisztított, megmosott gombát felszeleteljük, forró olajban átforgatjuk, rádobjuk a babérlevelet, a koriandert és a borsot, kissé megsózzuk, hozzáadjuk a citromlevet. Fedő alatt, mérsékelt tűzön 8-10 percig pároljuk. Ha kihűlt, átszedjük egy tálkába - ebben fogjuk tálalni -, lefedjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Hozzávalók:
500 g champignon gomba
4 ek. salátaolaj
1 citrom leve
1 babérlevél
1 kk. koriander
1 kk. szemes bors

petrezselyem

Elkészítés:
A megtisztított, megmosott gombát felszeleteljük, forró olajban átforgatjuk, rádobjuk a babérlevelet, a koriandert és a borsot, kissé megsózzuk, hozzáadjuk a citromlevet. Fedő alatt, mérsékelt tűzön 8-10 percig pároljuk. Ha kihűlt, átszedjük egy tálkába - ebben fogjuk tálalni -, lefedjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor meghintjük vágott petrezselyemmel.