Kókuszos mákosgolyók

Egy csésze zabdarát, zabpelyhet vagy búzacsírát enyhén megpirítunk, majd megöntözünk frissen kipréselt narancs, mandarin vagy alma levével, hogy puha kását kapjunk. Hozzáadunk 30 dkg mazsolát, 20-25 dkg darált mákot, 10 dkg reszelt kókuszt.

Egy csésze zabdarát, zabpelyhet vagy búzacsírát enyhén megpirítunk, majd megöntözünk frissen kipréselt narancs, mandarin vagy alma levével, hogy puha kását kapjunk. Hozzáadunk 30 dkg mazsolát, 20-25 dkg darált mákot, 10 dkg reszelt kókuszt. Tetszés szerint ízesítjük vaníliával, ánizzsal vagy fahéjjal, mézzel és reszelt narancs- vagy citromhéjjal, és golyócskákat formálunk belőle. A golyókat karob vagy kakaóporba, esetleg kókuszreszelékbe forgatjuk. Azonnal fogyasztható, de egynapos pihentetés után még kellemesebb az íze.