Sajtos zeller párizsiasan

A zellergumókat megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük, végül leszűrjük. A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, felkarikázzuk. A zsemlemorzsát vajon megpirítjuk.

Hozzávalók:
2 db közepes nagyságú zellergumó
10 dkg vaj
2 dl tejföl
4 tojás
10 dkg reszelt sajt
10 dkg zsemlemorzsa

törött bors

Elkészítés:

A zellergumókat megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük, végül leszűrjük.
A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, felkarikázzuk.
A zsemlemorzsát vajon megpirítjuk.
Egy tűzálló tálat kivajazunk és egy réteg főtt zellert szétterítünk benne. Beborítjuk főtt kemény tojáskarikákkal, tejföllel, reszelt sajttal és pirított vajas morzsával. Ezt a műveletet addig ismételjük, míg a hozzávalók el nem fogynak.
Végül előmelegített forró sütőben pirosra sütjük.