Vörösboros, gombás vaddisznóragu

A finomra vágott, zsíron megfonnyasztott hagymára rádobjuk a kis kockákra vágott vaddisznóaprót. Átkeverjük, kicsit pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel 1 dl vörösborral, adjuk hozzá a babérlevelet és a zúzott fokhagymát.

Hozzávalók:
1,5 kg vaddisznó apróhús,
15 dkg zsír,
30 dkg gomba,
20 dkg vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 db babérlevél,
3 dl vörösbor,
10 dkg liszt,
só, bors

Elkészítés:
A finomra vágott, zsíron megfonnyasztott hagymára rádobjuk a kis kockákra vágott vaddisznóaprót. Átkeverjük, kicsit pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel 1 dl vörösborral, adjuk hozzá a babérlevelet és a zúzott fokhagymát. Lassú tűzön puhára főzzük, beletesszük a felaprított gombát és még legalább 20 percig főzzük. Amikor minden adalék puha, hintsük meg a liszttel és öntsük hozzá a maradék vörösbort. Újabb forrásig melegítjük, majd tálaljuk.