include("include/median_1.php"); ?>
harmonet.hu
include("include/median_2.php"); ?>
Kakast kakassal, avagy az autentikus kakaspörkölt
Farsang idején csak úgy szaladgál az utcán a férfinép színe-java. Ha szeretnél találni magadnak valakit, egy jó tanács: a férfiak szívéhez a gyomrukon át vezet az út!
Hozzávalók:
1 kakas
15 dkg zsír
10 dkg vöröshagyma
só
pirospaprika
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott kakast feldaraboljuk. A finomra vágott vöröshagymát a felhevített zsírban aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, és felöntjük egy kevés vízzel. Beletesszük a kakast, megsózzuk, elkeverjük, és fedő alatt lassú főzéssel, rövid lével pároljuk, illetve pörköljük. Időnként megnézzük, és ha a levét elfőtte, és zsírjára pirult, egy kevés vizet vagy vörös bort öntünk alá.
Tehetünk bele egy kevés lecsót, vagy nyáron zöldpaprikát és paradicsomot. Köretnek tarhonyát vagy sós burgonyát adunk hozzá. A burgonyát egybe is főzhetjük a hússal.
Az inas, száraz húsdarabok érett ízei kiválóan érvényesülnek a „pörkölés” útján. Olyan karakteres, sűrű mártásszerű paprikás levet adnak, ami sokkal töményebb, mint a paprikás csirkéé. Persze ezt tovább is kell „pörkölni”, mint a csirkét.
[kapcsolodo_cikkek]