Sajtos gombóc

Maradék zsemlék? Szottyadtak és bánatosak? Nem kell kidobni!



Hozzávalók:


10 dkg margarin
4 db egynapos zsemle
5 dkg reszelt sajt
2 db tojás
1 ek. zsemlemorzsa
1/2 l tej
1 ek. reszelt sajt


Elkészítés:

A zsemléket beáztatjuk a tejbe, majd kinyomkodjuk. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük.

A zsemlepépet összekeverjük a tojások sárgájával, a reszelt sajttal, 3 dkg margarinnal és a zsemlemorzsával. Megsózzuk, és óvatosan belekeverjük a tojásfehérjehabot. A masszából kis gombócokat formálunk, lobogó, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.

A megmaradt margarint felolvasztjuk ,és belehelyezzük a kifőtt gombócokat. Tálaláskor 1 ek. reszelt sajttal megszórjuk a tetejüket.

[kapcsolodo_cikkek]